Net zo krachtig als benzine zonder de benzine! De EGO power+ kettingzaag kan zelfs de zwaarste klussen aan. Boomstronken, houtblokken, takken en stammen. Overal gaat de EGO kettingzaag moeiteloos door heen. Met een 56V arc lithium accu mag je dit resultaat ook verwachten. Het beste is natuurlijk dat u uzelf overtuigd. Maar laten wij een duwtje in de rug geven en alvast een aantal pluspunten benoemen.

Het EGO-duo

Het assortiment bestaat uit twee modellen, de CS1400 en de CS1600. We zoomen eerst in op de voordelen van beide machines. De zaagkettingen kunnen gespannen worden zonder gereedschap. Instellen en aanpassen kunt u op uw werklocatie laten plaatsvinden. Dit scheelt tijd en gesjouw van gereedschappen. Overigens kunt u op deze machines een Oregongeleider en -ketting leggen. Beide machines hebben een automatisch smeersysteem. Hierdoor kan de ketting altijd vrij bewegen en ontstaat een beter zaagresultaat. Via een oliekijkvenster kunt u eenvoudig het oliepeil controleren. EGO power+ besteedt altijd veel aandacht aan veiligheid. Zo hebben beide machines een terugslagbeveiliging en elektrische rem. Een attribuut dat zelfs voor professionals van groot belang is. Hierdoor kunt u veilig werken. Wanneer uw hand uitschiet kunt u niet in de zaagketting terecht komen.

 

Borstelloze motoren

Misschien hadden we wel als eerste moeten benoemen dat de kettingzagen borstelloze motoren hebben. EfficiĆ«nte motoren die meer vermogen leveren en een langere gebruiksduur hebben.  In wezen is het principe van de interne werking van een borstelloze en geborstelde motor hetzelfde.

Borstels in elektrische motoren leveren stroom naar de motorwikkelingen. Wikkelingen zijn op het roterende deel van de motor (de rotor) bij geborstelde motoren en op het stationaire deel van de motor (de stator) bij borstelloze motoren. Door de wikkelingen op het buitenste stationaire gedeelde van de motor te plaatsten zijn borstels niet meer nodig.

Het voordeel van een borstelloze motor is de lange levensduur, lage onderhoudskosten en hoge efficiƫntie. Daarentegen zijn borstelloze motoren duurder bij de aanschaf.

Familie, maar toch anders

Laten we nu eens inzoomen op de verschillen. Allereerst is er 5 cm bladlengte verschil (35 vs 40 cm.), geleide verschil (AG1400 vs. AG1600) en een verschillende kettingsnelheid (12,0 m/s vs. 13,5 m/s). Het verschil in geluidsclassificering is minimaal (86LpA 100LwA vs. 85LpA 99LwA) Daarentegen is het verschil in het aantal trillingen aanzienlijk groter (5,4/4,1 vs. 3,0/3,2) De CS1400 weegt 3,7 kg en de CS1600 3,86 kg zonder accu.

Lange garantie

Omdat EGO overtuigd is van haar kwaliteit geeft zij een lange fabrieksgarantie. U krijgt maar liefst 5 jaar garantie op de machines en 3 jaar op de accu bij particulier gebruik.

Runtime

Op de CS1400 kan een 2.0 Ah (tot 100 zaagsnede), een 4.0 Ah (tot 220 zaagsnede) en een 7.5 Ah (tot 450 zaagsnede)accu. Op de CS1600 kan een 2.0 Ah (tot 100 zaagsnede), een 5.0 Ah (tot 300 zaagsnede) of een 7.5 Ah (tot 450 zaagsnede) accu.

Persoonlijke bescherming

Omdat wij veiligheid erg belangrijk vinden kunnen we het niet nalaten om weer te wijzen op het belang van een veiligheidsbril, een zaagbroek/overall, zaagschoenen en zaaghandschoenen. Uiteraard kunnen deze producten ook bij Stierman De Leeuw gekocht worden.

Meer informatie? Bel (0575 59 9999) of mail ons (info@stiermandeleeuw.nl) of kijk op onze website.