Iedere hovenier heeft zo zijn eigen voorkeuren als het op een snoeischaar aan komt. Wellicht is het daarom voor nieuwkomers op de markt ook zo moeilijk. Maar……’wat goed is, komt snel’ En dat geldt zeker voor de Pellenc accusnoeischaren. Wat maken deze snoeischaren een enorme groeispurt mee. Daarom willen wij deze keer inzoomen op de Pellenc Vinion en Prunion. Twee toppers in de markt van accusnoeischaren.

Lichtgewicht, maar niet omver te blazen

Wist u dat de Prunion en Vinion van Pellenc de lichtste accusnoeischaren in de markt zijn? De accu 150 is de lichtste in de markt. De Prunion weegt zonder accu slechts 0,885 kg en de Vinion slechts 0,680 kg. En dat is belangrijk, wanneer je langere tijd moet snoeien. Daarnaast zijn de snoeischaren voorzien van ergonomisch delen (zoals de handgreep)  en zeer gebruiksvriendelijk. Belangrijk voordeel is dat deze snoeischaren geschikt zijn voor links- en rechtshandigen en voor alle maten handen.

Twee uitgangsaansluitingen en optische trekker

Laten we de techniek eens nader bekijken. Beide scharen kunnen op zowel een 150 als 250 accu. Voordeel van de 250 accu is dat zij twee uitgangsaansluitingen heeft, waardoor u op deze accu twee machines kunt aansluiten. Handig wanneer je soms wat dikkere takken en soms wat dunnere moet snoeien. Zo zou u bijvoorbeeld een Pellenc snoeizaag en een snoeischaar kunnen aansluiten. Uiteraard draagt u een riem waar de machines en accu aan hangen. 

Deze snoeischaren hebben een autonomie van ongeveer een dag. Natuurlijk hangt dit wel af van uw wijze van werken. Daarnaast kunt u gebruik maken van verschillende snoeistanden. U heeft de keuze uit 4 modules.

Een belangrijk verschil tussen de Prunion en Vinion is onder andere de grotere bek. De Prunion heeft een snoeidiameter tot 45 mm en de Vinion tot 35 mm.  Beide machines hebben een optische trekker, waardoor u maximale controle krijgt bij een half geopende bek. Zo is de trekkende Pradines-snijkop bekleed met Xylan. Een bijkomstigheid die de kwaliteit van uw snoeiwerk verhoogt en de levensduur van uw gereedschap vergroot.

Onderhoud zonder gereedschap

Onderhoud aan deze gereedschappen is minimaal; het is tenslotte accugereedschap! Ook het voordeel van de minimalisatie van CO2 uitstoot en geluidsoverlast zal beslist bij u bekend zijn. Mocht u toch een keer onderhoud willen plegen, weet dan dat het handvat zonder gereedschap te openen is en de messen te verwisselen zijn zonder gebruik van gereedschap. Pellenc is zo overtuigd over haar kwaliteit dat zij maar liefst 2 jaar garantie geven op de accu en de snoeischaren.

De meest innovatieve professionele snoeischaren op de markt

Tot slot is het goed om te vermelden dat beide snoeischaren een high-performance motor hebben. Hiermee genereert u een efficiëntie van 92%.  Wanneer we alle voordelen van de Pellenc accu snoeischaren op een rijtje zetten kunnen we niet anders dan concluderen dat de accusnoeischaren van Pellenc de meest innovatieve professionele snoeischaren op de markt zijn.

Hoe zwaar is jouw snoeischaar?

Wie doet dat Pellenc na?

Meer weten over deze snoeischaren en Pellenc? Bekijk hier de website van Stierman de Leeuw of neem contact met ons of uw dealer op. Stierman De Leeuw is importeur van Pellenc voor Nederland. In diverse regio’s in Nederland hebben wij Pellenc dealers. Deze kunt u hier vinden.