Voor toepassing op balkon, terras en in de tuin

Rozenkweker Frank Coenders uit Grubbenvorst is enthousiast over Holiday Island struikrozen. Hij teelt sinds 4 jaar verschillende soorten van de compacte, grootbloemige struikrozen in 5 literpotten. Coenders: “De Holiday Island rozen zijn er in heel veel verschillende kleuren en hebben klinkende namen als Ibiza, Mallorca, Malta en Antiqua. Het zijn allemaal sterke en gezonde groeiers. Behalve in de tuin zijn de rozen ook zeer goed toe te passen in potten en bakken voor op balkon en terras. De lichtroze Guernsey roos is mijn persoonlijke favoriet”.

Nieuwe stamroos

Volgens veredelaar Interplant Roses uit Leersum komt er steeds meer vraag naar rozen op stam. Directeur Martijn Ilsink: Rozen op stam zijn bij uitstek geschikt om in de tuin bloei op verschillende hoogtes te creëren en combinaties te maken met bodembedekkers en vaste planten. Ook passen ze ideaal in de trend ‘mobiel tuinieren‘, waarbij potten op balkon en terras steeds verplaatst worden. Recente proeven met onze Holiday Island soorten wijzen uit dat deze in Europa ook zeer geschikt zijn als stamroos. Vandaar dat wij nu de Holiday Island rozen op stam introduceren.” De rozenserie wordt in Nederland op de markt gebracht en is onder andere verkrijgbaar bij Royal Plant, Lakei Boomkwekerijen, Gebr. Seuren Rozenkwekerijen en Frank Coenders Kwekerijen.

Rosa Holiday Island Ibiza en Guernsey MR

Kweker Frank Coenders met de nieuwe Rose Holiday Island ‘Ibiza’ op stam (links) en Rose Holiday Island ‘Guernsey’ op stam (rechts).