Hortapp ingezonden door Chelle van der Meijde, namens studenten van Green Tec Wellant College Delft en ConnectedGreen van René Voogt uit Boskoop, en gepresenteerd door Maaike de Reuver, zijn uitgeroepen tot Beste Idee Plantarium 2017.

Zes bedrijven en vijf studententeams gingen op donderdag 24 augustus met elkaar de strijd aan voor het Beste Idee Plantarium 2017. Met een korte pitch verdedigden zij hun innovatie voor een vakjury bestaande uit vertegenwoordigers uit de Greenport Boskoop, Rabobank Gouwestreek, Kamer van Koophandel en bedrijfsleven. De jury was erg enthousiast over de inhoud en de kwaliteit van de pitches.

 

Alle inzenders voor het Beste Idee Plantarium 2017

Categorie studenten

In de categorie studenten kwam de Hortapp als Beste Idee uit de bus. Deze app is een uitkomst voor bedrijven waar veel studenten of uitzendkrachten werkzaam zijn. Het geeft op een moderne manier inzicht in de werkzaamheden binnen het bedrijf. Het oordeel van de jury over de app was als volgt: De app is simpel, effectief en handig en een oplossing voor een herkenbaar probleem. De app is niet alleen voor de tuinbouwsector geschikt maar ook breder inzetbaar.

Categorie bedrijfsleven

ConnectedGreen is een slim platform voor het monitoren en gemakkelijk onderhouden van groenprojecten en tuinen. Het werkt met draadloze sensoren die op strategische plaatsen worden geplaatst. De meetgegevens worden in de Cloud gecombineerd met botanische gegevens en weerdata. Is er actie gewenst dan wordt dit gecommuniceerd via app. De jury ziet deze presentatie als een innovatieve startup die in het begin vooral kan worden toegepast in grote projecten en later door vertaald naar de consument.

Prijzen

Voor het beste idee in de categorie studenten was een geldprijs van € 1000,- beschikbaar. En in de categorie bedrijfsleven een PR pakket ter waarde van € 1.000,-. De prijzen werden overhandigd door juryvoorzitter Lindsey de Graaff van Rabobank Gouwestreek. De 35e editie van Plantarium wordt gehouden van 23 t/m 26 augustus 2017 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Meer informatie is te vinden op www.plantarium.nl

—————————————————-

Bron: Plantarium