Tuinvriendelijke tuin voor gehandicapte bejaarde buurvrouw.

Hoveniersbedrijf GildenGroen steunt Hovenier Helpt : wij vinden het prachtig om vakmanschap te combineren met het helpen van andere mensen. Samen Nederland groener maken is waar Hoveniersbedrijf GildenGroen voor staat! De kleinste daden hebben grote positieve gevolgen. Daarom hebben wij ons één dag kosteloos ingezet om hulpbehoevende mensen te helpen met hun tuin.

Projectomschrijving

Mijn buurvrouw is 76 jaar oud. Ze woonde samen met haar man jaren op een flatje. Eindelijk hadden ze een huisje, het huis naast ons, haar man hield van tuinieren en wilde graag een tuin. Hij was er altijd druk mee, helaas heeft hij er maar een jaartje van mogen genieten. Hij werd ziek, kreeg kanker en terwijl hij steeds zieker werd, kreeg zijn  vrouw, Gerry, 3 keer achter elkaar, een Tia. Hierdoor is ze aan één kant verlamd.  Haar man werd steeds zieker en is helaas overleden. Ze heeft hulp in de huishouding, als de hulp of ik tijd hebben helpen we in de tuin. Zelf werk ik nu 6 á 7 dagen in de week. Ik kom nauwelijks aan m’n eigen tuin toe, laat staan aan die van mijn buurvrouw. Nu zou ik haar graag willen opgeven voor deze schitterende actie. Een tuinvriendelijke tuin voor haar met minder onderhoud. Zodat ze toch van haar tuintje kan gaan genieten. En dan ook graag zowel aan de voor als achterzijde een rollator vriendelijke entree, opgang.

Hovenierhelpt-GildeGroen-Zeewpolde-2017 Hovenierhelpt-GildeGroen-Zeewpolde-2017 Hovenierhelpt-GildeGroen-Zeewpolde-2017

 

Uitvoering project Hovenier Helpt door Hoveniersbedrijf GildenGroen

Onderstaand enkele foto’s en een video impressie van de uitvoering van het project Hovenier Helpt.

 

Hovenier Helpt is een initiatief van TuinKeur. Meer informatie over dit project vindt u op de website van Hovenier Helpt.

Logo Hovenier Helpt