Husqvarna introduceert de meest geavanceerde robotmooier ooit: de Husqvarna Automower 450X. De nieuwste functies? Een helling maaien tot 45%, ultrasone sensoren die obstakels op afstand herkennen, koplampen, navigatie met GPS en aansturing via een app. Behalve de 450X, die geschikt is voor oppervlakten tot 5.000 m2, presenteert Husqvarna ook de nieuwe Automower 315 voor gazons tot 1.500 m2. De maaiers doen hun werk in weer en wind.

Husqvarna Automower 450X

De nieuwe Automower 450X is geschikt voor gazons van het formaat van een half voetbalveld. Zelfs als het gazon een complexe vorm heeft met bijvoorbeeld smalle doorgangen, maait deze Automower probleemloos door. Elk grassprietje wordt met precisie afgesneden en geen plekje van het gazon blijft ongemaaid. Dankzij de ultrasone sensoren aan de voorkant worden obstakels op afstand herkend. De Automower remt onmiddellijk af en stopt voordat hij in aanraking komt met het object om vervolgens in een veilige richting verder te maaien. De 450X herkent bovendien de groeisnelheid van het gras. Is het warm en vochtig? Dan gaat de Automower er vaker op uit. Bij koel en droog weer blijft de maaier vaker op zijn oplaadstation. De nieuwe Automower 450X werkt op een geluidsniveau van slechts 58 dB (A). Dat betekent dat er ook ’s nacht gemaaid kan worden zonder enige geluidsoverlast. Dankzij de app Automower Connect kan de 450X aangestuurd worden vanuit de hele wereld via smartphone, tablet of Apple Watch. De kap van de Automower 450X is standaard donkergrijs, maar er zijn ook verwisselbare kappen beschikbaar in wit of oranje. Verkoopadviesprijs € 3.999 inclusief 2 jaar gratis Connectiviteit (exclusief krammen, draad en installatie).

Husqvarna Automower 315

De nieuwe Husqvarna Automower 315 heeft een maaicapaciteit van 1.500 m2 en is ook geschikt voor oneffen gazons of grashellingen (tot 40%). Met de drievoudige zoekfunctie baant de Automower zich in alle stilte een weg naar complexe of afgelegen gazondelen. Daarbij stuurt de maaier zich, in tegenstelling tot veel andere maairobots, ook automatisch door smalle passages. De ingebouwde sensor zorgt ervoor dat er op basis van de groeisnelheid van het gras gemaaid wordt. Slechts een paar eenvoudige handelingen zijn nodig om de robotmaaier in te stellen. De kap van de Automower 315 is standaard donkergrijs, maar er zijn ook verwisselbare kappen beschikbaar in wit of oranje. Verkoopadviesprijs € 1.999 (exclusief krammen, draad en installatie).

Kijk voor meer informatie en verkoopadressen op www.husqvarna.nl.