Meetbaar en aantoonbaar

De Husqvarna Group is de eerste producent van bos- en tuingereedschap ter wereld waarvan de maatregelen voor CO2-reductie de goedkeuring draagt van het Science Based Targets initiative (SBT). Dit samenwerkingsverband van onder meer het Wereld Natuur Fonds en United Nations Global Compact maakt de doelstellingen wetenschappelijk meetbaar en aantoonbaar. De Husqvarna Group committeert zich aan een verlaging van CO2-uitstoot van 10% in 2020 (ten opzichte van 2015) en in 2035 moet een reductie van maar liefst 33% zijn behaald. De reductie wordt gemeten over de gehele waardeketen; van toeleverancier tot eindproduct.

Demo-Doe-Dag

Om de duurzaamheidsdoelstellingen te behalen zet Husqvarna mede in op een verschuiving van gereedschappen met benzinemotor naar het gebruik van accugereedschappen. Op de Demo-Doe-Dag van Groen Techniek Holland in Den Dungen, met als thema Zero Emission, presenteert Husqvarna het complete assortiment accuproducten, Automowers en Husqvarna Fleet Services. Productspecialisten tonen daarnaast drie mobiele oplaadmogelijkheden. Opladen onderweg kan via de 12V-aansluiting in de (bedrijfs)auto en via een extra accu met omvormer naar 220V. De derde mogelijkheid is een powerbank: een Independent Power Source (IPS) die zowel via het lichtnet als via zonnepanelen op de bedrijfswagen of aanhanger kan worden opgeladen. Op de IPS kunnen tegelijkertijd twee Husqvarna acculaders worden aangesloten.

Meer maatregelen

Behalve de inzet op accugereedschappen zoekt Husqvarna naar innovatieve oplossingen om de efficiƫntie van benzine-gereedschappen verder te verhogen. Transport wordt beperkt door in te zetten op productie dichtbij de klant en rechtstreekse distributie. Door ook verpakkingen te optimaliseren is efficiƫnter vervoer haalbaar. Op productieniveau zorgt een lean-aanpak voor minder verspilling en wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen en hernieuwbare energie. Om impact op de productieketen te garanderen betrekt Husqvarna (toe)leveranciers uit de top 150 bij de CO2-reductie.