Innovatie speerpunt

Almere, 13 februari 2013 – De Husqvarna Group investeert in een nieuwe fabriek voor de productie van kettingen voor kettingzagen in de Zweedse stad Huskvarna. Op dezelfde locatie worden ook kettingzagen, bosmaaiers en trimmers geproduceerd. De Husqvarna Group investeert ook in extra productiecapaciteit voor cilinders voor tweetaktmotoren voor kettingzaken. De totale investering van de Husqvarna Group bedraagt SEK 1 miljard gedurende twee jaar.

Zaagkettingen
De omvangrijke investeringen bevestigen de lange termijn ambitie om wereldwijd marktleider te zijn op gebied van handgereedschappen voor tuin en bosbouw. Zaagkettingen zijn essentieel voor de prestaties van kettingzagen. Met de nieuwe fabriek investeert Husqvarna in technische ontwikkeling, ontwerp en productie van zaagkettingen. Daarmee gaat de Zweedse producent ook een belangrijkere rol spelen in de vervangingsmarkt van zaagkettingen. De keuze voor Zweedse stad Huskvarna volgt na een uitgebreide evaluatie van diverse locaties in de wereld. Essentieel voor de uiteindelijke keuze voor het Zweedse Huskvarna zijn een goede toegang tot technische knowhow, beschikbare geschoolde arbeid en een uitstekende infrastructuur. Naar verwachting zal de Husqvarnafabriek in Huskvarna in 2015 plaats bieden aan meer dan 100 werknemers.

Tweetaktmotoren
Met het zelf ter hand nemen van de productie van cilinders voor tweetaktmotoren krijgt Husqvarna Group ook volledige controle over een van de belangrijkste onderdelen van haar gereedschappen.