Husqvarna introduceert de 543XP motorkettingzaag. Deze machine weegt slechts 4,5 kg en dat is 0,2 kg minder dan de lichtste kettingzaag van andere aanbieders in dezelfde klasse. De 543XP biedt de professional een lage fysieke belasting en optimaal bedieningsgemak met behoud van uitstekende prestaties. Zeer geschikt voor gemeentelijke groendiensten, hoveniers en boomverzorg(st)ers.

Gewicht

Het lichte gewicht is het voornaamste kenmerk van de nieuwe Husqvarna 543XP kettingzaag. Zeker wanneer langdurig gewerkt wordt met een kettingzaag is de 0,2 kg een merkbaar verschil. Het resultaat is minder vermoeidheid bij de gebruiker en lagere fysieke belasting. Dankzij het lage gewicht en optimaal zwaartepunt ligt de 543XP lekker in de hand is hij zeer goed handelbaar. De verbeterde handgrepen zorgen voor een nog betere wendbaarheid. Het starten van de kettingzaag is extra eenvoudig en snel door de Smart Start-functie.

20141003_husqvarna_2

Krachtig

De benzinemotor van de kettingzaag is voorzien van X-Torq technologie waardoor het vermogen gemaximaliseerd wordt en het brandstofverbruik zo efficiënt mogelijk is. Zo wordt er tot 20% minder brandstof verbruikt en daalt de CO2-emissie met (maximaal) 75% ten opzichte van een 2-takt motor. Het trillingsniveau wordt bovendien sterk gereduceerd. Het hoge koppel en snelle acceleratie zorgt voor een hoge kettingsnelheid en dat vertaalt zich in uitstekende zaagprestaties. De Air Injection-functie resulteert in minder slijtage en vermindert de reinigingsfrequentie van het luchtfilter.

20141003_husqvarna_3

De Husqvarna 543XP kettingzaag is verkrijgbaar vanaf € 635,- (exclusief BTW). De versie met handvatverwarming 543XPG is er vanaf € 676,- (exclusief BTW). Kijk voor meer informatie en dealeradressen op www.husqvarna.nl.