Op zaterdag 17 januari 2015 heeft de Husqvarna Group zijn eerste Concept Store geopend in het Barkaby winkelgebied buiten Stockholm (Zweden). De winkel biedt een breed assortiment Husqvarna en Gardena producten en oplossingen aan.

“De Husqvarna Concept Store geeft klanten een unieke merkbeleving en geeft ons de mogelijkheid om consumentengedrag te bestuderen en zo dealers en retailers nog beter te trainen. De Concept Store biedt ons de kans om rechtstreeks met klanten te communiceren en nieuwe concepten te testen, waardoor we een nog betere business partner zijn voor onze dealers”, aldus Kai Wärn, President en CEO van de Husqvarna Group.

20150119-husqvarna-2

Klanten kunnen een breed aanbod Husqvarna en Gardena producten zien én kopen. “Onze ambitie is dat de winkel een vergader- en opleidingscentrum voor dealers en hun medewerkers wordt. Wij hopen dat het een forum wordt voor onze dealers als ze meer over onze producten willen weten”, zegt Pavel Hajman, President Husqvarna Divisie.

Sofia Axelsson, SVP Global Brands & Marketing zegt: “Het winkelgedrag verandert steeds sneller en om hiermee houden wij met de ontwikkeling van onze nieuwe concepten rekening mee. Onze Concept Store stelt ons in staat om nieuwe communicatie- en winkelconcepten te evalueren voordat deze geïntroduceerd worden aan onze dealers “.

De Husqvarna Group heeft een wereldwijd netwerk van circa 25.000 dealers.