Betalen per tuinklus

Online films kijken en gedeeld autogebruik zijn inmiddels wereldwijd goed ingeburgerd. Je maakt er gebruik van wanneer je wilt en je betaalt uitsluitend voor het gebruik. Het Zweedse Husqvarna komt vanaf mei 2017 met een huurmodule voor tuingereedschap. Het betreft vooralsnog een proefproject bij Bromma Blocks, een winkelcentrum in Stockholm. De accugereedschappen zijn voor € 35,- per dag te huur bij de zogenoemde ‘Husqvarna Battery Box’. Ideaal voor tuinklussen die incidenteel of een enkele keer per jaar uitgevoerd hoeven te worden. Je hoeft geen gereedschap meer aan te schaffen, te onderhouden en op te bergen.

Reserveren

De Husqvarna Battery Box, een onbemande mini-loods, bevat dertig kluizen met heggenscharen, kettingzagen, bladblazers en grastrimmers op accu. Via een app op je smartphone of tablet kun je één of meerdere apparaten reserveren en ophalen. Na afloop worden de huurkosten in rekening gebracht. De app bevat tevens instructievideo’s, informatie en praktische tips. Het accugereedschap wordt gehuurd met een volledig opgeladen 36V lithium-ionenaccu, een lader wordt meegeleverd. De Battery Box is dag en nacht toegankelijk en werknemers van Husqvarna zorgen voor het onderhoud van de gereedschappen. Het opladen van de accu’s in de Battery Box gebeurt via zonnepanelen op het dak.

Duurzaam

De accugereedschappen van Husqvarna leveren even sterke prestaties als vergelijkbare benzineversies. Ze werken daarbij een stuk stiller, geven minder trillingen en stoten geen schadelijke CO2-gassen uit. Het proefproject in Bromma Blocks maakt deel uit van de duurzaamheidsplannen van de Husqvarna Group waarbij het gebruik van accugereedschap wordt bevorderd. Daarnaast hoopt de Zweedse producent nog meer inzicht te krijgen in het consumentengedrag. De testperiode loopt tot 31 oktober 2017.