Dit jaar zijn negen producten van de Husqvarna Group bekroond met de internationale Red Dot Design Award 2012. Acht producten ontvingen een award voor de hoge kwaliteit van het ontwerp. De Husqvarna Accu Rider kreeg de Red Dot Award ‘best of the best’.

Wereldprijs
De Red Dot Design Award is een bekende internationale designprijs, uitgereikt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen, Duitsland. De jury krijgt jaarlijks zo’n 14.000 inzendingen uit 70 landen te beoordelen. Het is daarmee de grootste wedstrijd voor productdesign ter wereld. Dit jaar is de Husqvarna Group – ’s werelds grootste producent van outdoor power producten, waaronder kettingzagen, heggenscharen, grasmaaiers en tuintractoren – bekroond met negen verschillende product awards. De belangrijkste Red Dot Award ‘best of the best’ werd toegekend aan de nieuwe Husqvarna Accu Rider, de eerste accu aangedreven zitmaaier ter wereld. Met de maaier kan de gebruiker emissieloos en fluisterstil het gazon maaien.

Toonaangevend
Uit de bevindingen van de jury blijkt dat de drie wereldwijde premium merken van de Husqvarna Group, Husqvarna, McCulloch en Gardena, zijn bekroond met de Red Dot Design awards. Elk product is beoordeeld op criteria zoals innovatie, functionaliteit, kwaliteit en milieuvriendelijkheid. “Al onze merken hebben een toonaangevende positie binnen hun eigen marktsegmenten. We zijn zeer vereerd om een erkenning van maar liefst negen awards. Het laat zien dat onze centrale focus op esthetiek en functie wordt gewaardeerd op wereldwijde schaal,” aldus Peter van Kampen, marketingmanager van Husqvarna Nederland en Belgie. De grand award ceremonie vindt plaats tijdens een gala in het Duitse Essen op 2 juli 2012.