Ilex Crenata goed alternatief voor Buxus

Cranberry Holly, Ilex crenata of Japanese Holly: veel problemen met deze plant die wordt gepresenteerd als een “goed” alternatief voor Buxus. Paleis het Loo, het voormalige koninklijke kasteel, moest 6 kilometer lang Ilex vervangen. Verschillende Europese tuinen, die hun buxus hebben vervangen of hebben getest, worden ook geconfronteerd met dit probleem. De planten nemen geen wortels en sterven.

Het belangrijkste advies: Ilex heeft een goed doorlatende grond en vooral een pH-waarde van 4,5 tot 5 nodig!

Nu weet de professional (?) Maar wie informeert de consument? (wie de plant verkocht, denk ik?)

De video toont Ilex in vruchtbare grond met een standaard pH-waarde van 6 tot 7,5. (detail van een parterre van 4.000 ‘zieke’ planten)

Wat zijn jullie ervaringen? 

Bron: bericht: LinkedIN: bekijk het bericht.

Wat zijn jouw ervaringen? 


Publicatiedatum:
Gepubliceerd in: Hoveniersbranche

Auteur

Bedrijf:
Website:Totale bijdrage: 2563 artikelen.
nieuwste oudste meest gestemd
Adrie van Dun
Gast

Consument is weer de dupe, vooral slecht van en voor het imago van de hoveniersbranche die zonder voorkennis Ilex als Buxusalternatief aanprijst.
Als klap op de vuurpijl is in navolging van de landen ten zuiden van ons nu ook in Nederland en Belgiƫ de Buxusrups actief in Ilex.
Buxus is ondertussen prima en eenvoudig te onderhouden in de particuliere tuin, zowel tegen de schimmel als tegen de Buxusrups, beide biologisch.
Vrijblijvende tip: loop niet eenvoudig weg voor de Buxusproblemen door voor een alternatief te kiezen maar omarm ze en profileer je eigen als een expert.