Eigen Huis & Tuin en in-lite hebben samen al een flink aantal tuinen van tuinverlichting voorzien. Dit doen we al jaren met veel plezier! Ditmaal zijn we in het pittoreske vissersdorp Volendam bij de prachtige hoekwoning van Marget en Ivar. Met hun eerste baby op komst en een verbouwing achter de rug genieten de twee momenteel volop van hun huis. De tuin verdient daarentegen nog wel wat aandacht.

in-lite in Eigen Huis & Tuin: Volendam

Met behulp van Tom en onze eigen in-lite lab. is een mooi verlichte en kindvriendelijke watertuin gecreëerd. Wil je weten hoe de watertuin tot stand is gekomen? Lees verder, we nemen je graag mee in het totale verlichtingsproces: van lichtplan* tot uitvoering.

*Wil jij ook een mooi lichtplan voor jouw tuin? Onderaan deze pagina kun je je aanmelden voor een gratis op maat gemaakt 3D lichtadvies van in-lite lab.!

3D lichtontwerp

Van lichtplan tot uitvoering

Voordat Tom aan de slag kon in de tuin van Marget en Ivar, is er eerst een ontwerp gemaakt door studio REDD. Aan de hand van dit tuinontwerp heeft lichtspecialist Thijs van in-lite lab. een lichtplan gecreëerd waarbij rekening is gehouden met de verschillende elementen in de tuin. Bekijk de video om de verlichte tuinelementen te zien.

Welke armaturen zijn er toegepast en waarom?
In de Volendamse watertuin ligt de focus op de BIG CUBID DARK en CUBID DARK. De twee wandarmaturen zijn veelvuldig gebruikt en sluiten naadloos aan bij de vierkante vormen in de tuin. De balken, schutting en zithoek worden prachtig geaccentueerd door de armaturen. Verder zorgt de BIG CUBID DARK voor eenheid in de tuin, dit komt doordat de lichtbron vergelijkbaar is als die van MINI SCOPE. De MINI SCOPE is toegepast bij het verlichten van de beplanting onder de schutting. 

Op de pergola is gebruik gemaakt van de MINI SCOPE CEILING. Dit armatuur geeft niet alleen functioneel licht bij de doorloop van het pad, maar is ook zeer onopvallend bij daglicht. Bij het uitlichten van de boom naast de beplanting is de FLUX ingezet. De grondspot verlicht het terras en de haag. De FLUX is verwerkt in ‘in-lite ready’ GeoCeramica® tegels wat het terras een mooie designlook geeft. Klik hier voor meer informatie over ‘in-lite ready’ GeoCeramica® tegels.

Bekijk hier het gehele project inclusief enkele uitgelichte armaturen.