Inspiratietuinen vertellen verhalen van inspirerende personen

Met acht inspiratietuinen en vijf houses of inspiration is de 35e editie van Plantarium een bron van inspiratie voor bezoekers en standhouders. Vier tuinontwerpers van het ontwerpinstituut laten met de tuinen zien dat de beplanting een verhaal kan vertellen. Elke tuin is gekoppeld aan of gemaakt voor een bekend en inspirerend persoon, en vertelt het verhaal van deze persoon.

Uitgangspunt voor de tuinontwerpers was niet de zoveelste standaardtuin op de zoveelste beurs, maar tuinen met een betekenis en waarover wordt nagepraat. Met andere woorden: tuinen die een verhaal vertellen!

Acht personen

De acht personen die zijn uitgekozen zijn voor iedereen bekend, herkenbaar en aansprekend. Ze spreken tot de verbeelding en bieden inspiratie bij ons allemaal. Deze mensen zijn heel divers in karakter en verdiensten, maar altijd inspirerend. Van elke persoon is één kenmerkend aspect, samengevat in één woord, herkenbaar weergegeven in de inspiratietuin. De personen die zijn gekoppeld aan de tuinen zijn: Walt Disney (Fantasie), Mozart (Geniaal), Joop Zoetemelk (Eenvoud), Salvador Dali (Ongewoon), Don Quichot (Strijd), Nelson Mandela (Samenbrengen), Anne Frank (Verlangen) en Annie M.G. Schmidt (speels). Elke tuin staat op zichzelf en vertelt het verhaal van de betreffende persoon.

Locatie

De inspiratietuinen zijn gesitueerd in de Greenparkhal waar tevens de opstapplaats is voor de pendeldienst die de verbinding vormt tussen Plantarium en GROEN-Direkt. Te midden van de tuinen komt het Varb Kwekersplein en een gezellige open ontmoetingsruimte, waar bezoekers kennis kunnen maken met de ontwerpers van de tuinen en ook een toelichting kunnen krijgen bij de tuinen. De ontwerpgroep bestaat uit Jans Bos (Jans Bos Tuinontwerp & Advies), Peter van Dam (Rivius Ontwerpburo voor de groene buitenruimte), Angela Warmerdam (Ontwerpstudio Angela’s Tuinen) en Peter Zaal (Green in the Dirt).

Plantarium wordt gehouden van 23 t/m 26 augustus 2017 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Meer informatie over de beurs of over deelname is te vinden op www.plantarium.nl.