De Groene Sector Vakbeurs 2017 in Evenementenhal Hardenberg breidt uit met een nieuw initiatief: Het Groene Inspiratiepark. Het concept focust zich zowel op de gemeente (groen in de openbare ruimte) als de hovenierssector (hoveniersbedrijven, groenvoorzieners, boomverzorgers en dak- en gevelbegroeners). Speciaal voor hen wordt op de beursvloer een ‘inspiratiepark’ met kennistheater ingericht. Het doel: inspireren, informeren én doen.

Welke tools zijn er als je duurzaam wilt werken in het groen? Hoe pas je duurzaamheid, innovatie en onderscheidend vermogen toe op je eigen werkwijze? Hoveniers en groenvoorzieners hikken tegen deze vragen aan. In Het Groene Inspiratiepark zien, voelen én ervaren bezoekers praktische oplossingen van de ‘groene toekomst’. “Oplossingen voor aanleg tot onderhoud, bodem tot groen, en alles wat daar tussen valt,” aldus Adviseur Ramon Schlepers van Evenementenhal.

Initiatiefnemers van Het Groene Inspiratiepark zijn Husqvarna, Espalier, Van Vliet Kastanjehout & Innogreen. Evenementenhal faciliteert het concept.

Inspirerende vertaalslag praktijk
In het inspiratiepark komen diverse productleveranciers te staan: per segment één exposant, niet beconcurrerend ten opzichte van andere deelnemers aan het concept. De leveranciers tonen bezoekers innovaties met een directe vertaalslag naar de dagen na de beurs – de praktijk dus. Vragen kunnen direct gesteld worden, en oplossingen gedemonstreerd. In het hart van het park bevindt zich het kennistheater, waar bezoekers geïnspireerd worden door praktijklessen.

Belangstellenden voor Het Groene Inspiratiepark kunnen zich aanmelden via Adviseur Ramon Schlepers: tel.: 0523-289 822, e-mail:ramonschlepers@evenementenhal.nl.

Achttiende editie
De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg beleeft op 10, 11 en 12 januari 2017 haar achttiende editie. Jaarlijks komen professionals uit de gehele groene sector op het driedaagse evenement af: van hoveniers, boomkwekers en tuin- en landschapsarchitecten tot beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening. Meer informatie is te vinden via: www.evenementenhal.nl/groenesector.

husqvarna-inspparkespalier-inspparkvanvlietkastenjehout-insppark innogreen-insppark