Voor de tweede keer op rij is de stand van J.G. Cammeraat vof uit Boskoop door de KVBC jury uitgeroepen tot de beste groene stand van Plantarium 2016. Rovero Systems B.V. uit Raamsdonksveer kreeg deze titel in de categorie Toeleveranciers.

Over de stand van J.G. Cammeraat was het oordeel van de jury als volgt: het bedrijf heeft zich buitengewoon onderscheiden door de aansluiting bij het Plantarium thema “Show It”. Het thema is leuk en goed vormgegeven, zowel visueel als tekstueel en in 3D. De stand is zeer verzorgd en van hoge kwaliteit, hierdoor is deze stand terecht voor tweede keer op rij de winnaar.

Toeleveranciers

De stand van Rovero Systems B.V.is de beste stand bij de toeleveranciers. “In één oogopslag is duidelijk wat de boodschap is. Deze is helder weergegeven. Het kleurgebruik is kleurrijk maar rustig. Het arrangement past bij het geheel en maakt het plaatje kloppend”, aldus de jury. De tweede plaats was voor Elburg-Smit BV uit Sassenheim. Deze deelnemer heeft een grappige, vrolijke stand die direct de aandacht trekt en presenteert haar boodschap met een glimlach. Nummer drie is FloraMGB uit Papendrecht geworden. Deze stand is een klantstopper en heeft een duidelijke boodschap op een klein oppervlak.

Groene deelnemers

R. Moerings BV Waterplantenkwekerij uit Roosendaal eindigde op de tweede plaats en Boomkwekerij Koningstuin uit Helenaveen werd derde.

Jurering

De jurering was in handen van de KVBC. Alle groene stands zijn op dezelfde criteria beoordeeld, namelijk productkwaliteit, presentatie en sortiment. Hierbij wordt het criterium kwaliteit het zwaarst gewogen. Elk criterium is door een andere jury beoordeeld en een overall jury kiest uit de hoogst scorende deelnemers de uiteindelijke top 3 en winnaar. Door deze werkwijze worden de stands op een eerlijke en objectieve wijze beoordeeld en komen ook de kleinere standhouders in aanmerking voor een hoge beoordeling. De overall jury gaf aan dat de kwaliteit en het sortiment van deze editie van Plantarium van een hoog niveau is.
De 34e editie van Plantarium wordt gehouden van 24 t/m 27 augustus 2016 in het Plantariumgebouw op het Internationaal Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Meer informatie is te vinden op www.plantarium.nl.