Ook dit jaar hebben we weer een mooi programma samengesteld voor de kennis- en netwerkbijeenkomst in de groene branche in Fryslân. Op deze middag kunt u uiteenlopende presentaties bezoeken en met
elkaar de ontwikkelingen bespreken. 

  • U bent van harte welkom op: Dinsdag 30 januari 2018 van 13.45 tot 20.00 uur.
  • Locatie: Nordwin College – MBO 3&4/BBL, Jansoniusstraat 2a, Leeuwarden (ingang Van Hall Larenstein). Parkeren bij Wetsus. Zie routebeschrijving.

Gastspreker: Leo den Dulk
Onderzoek van natuur, planten, tuinen, landschap, geschiedenis – Cantua Research en Tekst

Mien Ruys is niet alleen de belangrijkste Nederlandse tuinarchitect van de 20ste eeuw, ze had duidelijke ideeën over de functie en het nut van tuinen en openbaar groen. Haar werk wordt ook in het buitenland gezien als een van de voornaamste uitingen van tuin- en landschapsarchitectuur: wat Gerrit Rietveld voor de architectuur betekende en Piet Mondriaan voor de Stijl-beweging, was Mien Ruys voor de vormgeving en beplanting van de groene buitenruimte. Zij was een groot voorstander van een nauwe samenwerking tussen architecten/stedenbouwkundigen en de tuin- en landschapsarchitecten. Tuinarchitectuur moest een aanvulling op de architectuur leveren, soms door er op aan te sluiten, maar vaak ook door ermee te contrasteren. Zij pleitte tevens voor het bewust gebruik van de vormgeving en beplanting van de buitenruimte om mensen in hun woon- en werkomgeving de positieve invloed van de natuur en de seizoenen te laten ervaren. In een aantal nog steeds bestaande ontwerpen is te zien hoe zij dat realiseerde.

Wij hopen u en uw vakgenoten te ontmoeten op 30 januari!

Aanmelden kan hier.

 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Bekijk onderstaande flyer of bezoek de website van het Nordwinn College.

Bekijk hier de informatie flyer.