Het platform Tuinprofessionals organiseert op 14 en 15 januari de Tuinprofessionaldagen 2014. De lezingen en workshops staan tijdens beide dagen geheel in het teken van het thema ‘Kennis Loont!’. Met de juiste kennis over aanleg en gebruik van materialen verhoog je het rendement. Deze dagen geven daarom de laatste informatie op het gebied van materialisatie, de toepassing en verwerking.

logo_tuinprofessional

Af en toe hoor je weer wat positieve geluiden over de economie: “het trekt weer aan”. Er is weer licht aan de horizon, het einde van de crisis is in zicht. Als de huizenmarkt aantrekt kunnen ook hoveniers weer uitkijken naar meer werk in de aanleg van tuinen. Toch zullen tuinprofessionals hard moeten werken om het hoofd boven water te houden.

tuinprofessional_dagen_3

De tuinprofessionaldagen richten zich daarom dit jaar op het verhogen van het rendement door te investeren in kennis van materialen en toepassingsmethoden. Inboet kan bijvoorbeeld behoorlijk drukken op het rendement van een project. Het kost niet alleen nieuw plantmateriaal, maar ook extra manuren. Wanneer bij aanplant de juiste maatregelen worden getroffen wordt inboet tot een minimum beperkt. Dat zorgt niet alleen voor een beter resultaat, maar ook voor tevreden klanten.

tuinprofessional_dagen_4

Met 12 deelnemende partners is een breed platform ontstaan die deze dagen gezamenlijk vorm geven. Vragen als “wanneer moet ik drainage toepassen bij de aanleg van terrassen en paden?” tot aan “hoe meet ik de constructie van een vijver op?” komen tijdens deze dagen aan bod. De partners bundelen dit jaar hun krachten in verschillende interactieve workshops, zodat tuinprofessionals complete verhalen te horen krijgen, met als hoofddoel inspireren en informeren.

tuinprofessional_dagen_2

Creatief denken
Om de creativiteit een boost te geven wordt Keynote speaker Karl Raats ingevlogen. Met zijn ruime internationale ervaring als trainer, opleider en facilitator van creatieve processen, maakt hij zijn publiek in ijltempo deelgenoot van het avontuur dat creatief denken heet. Steeds met de glimlach omdat de haha schrikbarend dicht bij de aha ligt, want zegt Karl: “We hebben het recht niet anderen van hun gebaande paden af te knallen vanuit de loopgraven van onze eigen comfortzone” Het publiek wordt prettig ondergedompeld en komt met een frisse geest weer boven water.

tuinprofessional_dagen