HARDENBERG – Groenprofessionals komen meer dan ooit aan hun trekken tijdens De Groene Sector Vakbeurs op 10, 11 en 12 januari 2017 in Evenementenhal Hardenberg. Meer dan 250 exposanten verdeeld over ruim 20.000m2 beursoppervlakte zoeken dit jaar de interactie op met onder meer hoveniers, boomkwekerijen, gemeenten en tuin- en landschapsarchitecten.

In de afgelopen zeventien jaar groeide De Groene Sector Vakbeurs uit tot het belangrijkste kennis- en netwerkmoment voor de groene branche. Het platform blijft zich ontwikkelen, omdat een beurs anno 2017 meer is dan een plaats waar alleen producten, trends en nieuwe ontwikkelingen worden gepresenteerd. Mensen willen producten en diensten ervaren en beleven. Hier speelt De Groene Sector Vakbeurs 2017 op in door Het Groene Inspiratie Park, workshops en een belevingstuin.

Nieuwe exposant: Compo Expert

Tijdens de komende editie is Compo Expert voor het eerst aanwezig. Het bedrijf produceert zowel vaste als vloeibare meststoffen voor de professionele markt. Compo Expert is van oorsprong een Duits bedrijf en wil de komende tijd inzetten op groei in Nederland, vooral in de hovenierswereld. “Zo brengen we op de beurs onder andere de bodemverbeteraar Karisol onder de aandacht”, laat het bedrijf weten. “Deze is voor hoveniers interessant, maar wordt in Nederland nog niet gebruikt. Bijzonder is dat Karisol een organische stofgehalte van 73 procent heeft. Vanwege dat hoge organische stofgehalte heb je er in verhouding minder kilo van nodig dan van andere bodemverbeteraars met minder organische stof.”

Workshops

Exposant STIHL presenteert op de beurs een volledig assortiment, waarbij de nadruk ligt op accu-aangedreven producten. “Wij willen klanten informeren en adviseren over het gebruik, de veiligheid en het klein onderhoud van machines. Dat doen we door workshops, waarbij bezoekers de producten in werking kunnen zien”, zegt Tommy Nagtegaal namens STIHL. “We moeten blijven vernieuwen. Ik geloof in deze interactie en beleving, mensen moeten kunnen zien wat er allemaal mogelijk is. Wat mij betreft zou een beurs als De Groene Sector Vakbeurs ook meer een one-stop-shop mogen worden.”

Het Groene Inspiratiepark

Eerder werd al bekendgemaakt dat De Groene Sector Vakbeurs 2017 uit gaat breiden met een nieuw initiatief: Het Groene Inspiratiepark. Dit concept focust zich zowel op de gemeente (groen in de openbare ruimte) als op de hovenierssector (hoveniersbedrijven, groenvoorzieners, boomverzorgers en dak- en gevelbegroeners). Initiatiefnemers van Het Groene Inspiratiepark zijn: Husqvarna, Espalier, Van Vliet Kastanjehout & Innogreen.

Achttiende editie

De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg beleeft op 10, 11 en 12 januari 2017 haar achttiende editie. Jaarlijks komen gemiddeld 18.000 professionals uit de gehele groene sector op het driedaagse evenement af: van hoveniers, boomkwekers en tuin- en landschapsarchitecten tot beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening. Meer informatie: www.evenementenhal.nl/groenesector.