Het regende woensdag 25 maart kokos tijdens de aanleg van de Speel- & Beweegtuin van veehouderij en zorgboerderij Groot Kootwijk in Barneveld. Kinderen hielpen boer Dick en zijn vrouw Corrie  vrolijk mee met het leggen van een zachte vloer voor onder de nieuwe vogelnestschommel. De zorgboerderij voor onder meer kinderen met autisme of ADHD ondergaat op dit moment een complete metamorfose en krijgt nieuwe speeltoestellen. Pokon Naturado uit Veenendaal verraste de zorgboerderij met een vloer van kokos bodembedekker. Volgens de Nederlandse wetgeving (het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen) dient namelijk behalve het speeltoestel ook de ondergrond veilig te zijn bij gebruik.

Sinds de bodembedekker van kokossnippers in 2013 een veiligheidscertificaat voor valdempende werking werd toegekend, is het aan een grote opmars bezig. Emiel Koops van Pokon Naturado: “De kokos bodembedekker is momenteel erg populair. Niet alleen voor de aanleg van een looppad maar ook voor toepassing rondom speeltoestellen. Het veiligheidscertificaat heeft daar zeker een positieve bijdrage aan geleverd. Het natuurproduct heeft echter meer voordelen. Het heeft een onkruidwerend effect en gaat jaren mee.”

Het assortiment bodembedekkers van Pokon bestaat uit kokos, cacaodoppen en boomschors. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoon 0318 52 16 05  of info@pokonnaturado.nl.