De tweede ‘Landelijke Open Dag Hoveniers’ op zaterdag 27 september is goed bezocht. Ruim 80 lidbedrijven namen deel en kijken terug op een geslaagde open dag. De hoveniers lieten met veel enthousiasme zien wat zij doen en wat er allemaal komt kijken bij het goed aanleggen en onderhouden van een mooie tuin. Ook veel ontwerpers waren aanwezig bij een van de deelnemende hoveniers om te laten zien wat het ontwerpen van een tuin inhoudt.

De bezoekers aan de open dag konden zich vrijblijvend laten adviseren over ontwerp, aanleg, onderhoud en renovatie van een tuin. Ook was er veelal de mogelijkheid om vragen te stellen over planten, tuinen en tuinieren en om de laatste tuintrends te ontdekken.

Geslaagd

Veel deelnemers hebben inmiddels via social media of rechtstreeks laten weten een mooie, en bovenal geslaagde open dag te hebben gehad. Het aantal bezoekers varieerde per bedrijf van een handvol tot enkele tientallen. Sommige hadden dusdanig uitgepakt dat ze zelfs meer dan honderd bezoekers mochten ontvangen. Eén ding hebben de deelnemende bedrijven gemeen: ze kunnen allemaal één of meerdere opdrachten aan hun orderportefeuille toevoegen.

Impressie

De voorzitter van VHG Vakgroep Hoveniers en medewerkers van het landelijke bureau hebben meerdere deelnemende bedrijven bezocht en gesprekken gevoerd met eigenaren, werknemers en bezoekers. Bekijk hier een impressie

vhg_branchevereniging

Bron: VHG 2-10-2014