De jonge tuinontwerpster Laura Knoops won afgelopen weekeinde twee prijzen in de verkiezing van Het Gouden Potlood, tijdens het Tuinenfestival 2017. Dit festival vindt jaarlijks plaats in De Tuinen van Appeltern.

Ook nu koos een aanwezig publiek van vakgenoten en betrokkenen uit de aanwezige drie winnaars die daardoor extra aandacht kregen. Dat gebeurde naar aanleiding van de verhalen van ‘ambassadeurs’ van de tuinen, mensen die in plaats van de ontwerper een pleidooi hielden waarom een tuin zo bijzonder zou zijn. Dat deden ze bovendien met een blik vanuit hun eigen professie, waardoor er boeiende parallellen te voorschijn kwamen.

Laura Knoops won in de categorie  ‘Meest Inspirerend Ontwerp’ en werd gekozen als ‘Beste Tuinontwerp’. Ze werd daarbij ondersteund door haar ambassadeurs, het kunstenaarsechtpaar Adelheid en Huub Kortekaas. Die hielden een boeiend en meeslepend betoog voor haar tuin: ‘Gevangen in Schaamte’.

De derde trofee ‘Beste Materiaalgebruik en Beplanting’ ging naar Angelique Nossent met het ontwerp ‘Doorkijk’.  

Deze tuinen  zijn met de andere deelnemende uitgevoerde ontwerpen de volgende weken nog te zien op het festivalterrein van Appeltern, samen met de tien tuinen van de editie 2016 ‘De Tuin der Lusten’.

In het voorjaar 2018 zal ‘Herman van Veen’ als thema op het affiche staan van het Tuinenfestival.

Bron: Tuinen va Appeltern