Ieder jaar kiest een mediajury in opdracht van Bloemenbureau Holland een Balkonplant van het Jaar. Voor 2018 is dat lavendel, omdat de plant goed tegen zon en wind kan en ook verkrijgbaar is in kleine formaten die passen in een bloembak. Met de verkiezing krijgt deze paarse topper de publiciteit die zij verdient. 

Lavendel in het zonnetje

Om flinke ruchtbaarheid te geven aan de verkiezing zijn er persberichten verstuurd naar verschillende soorten media. Met natuurlijk de boodschap: laat lavendel stralen en geuren op het balkon in mei. Naast Nederlandse media hebben ook Duitse partijen dit persbericht ontvangen. Op deze manier stimuleren we de grote Duitse markt om de Balkonplant van 2018 in het zonnetje te zetten.

Doet u mee?

Ook u kunt bijdragen aan extra publiciteit voor de Balkonplant van 2018. Op onze website vindt u vakinhoudelijke informatie over lavendel, promotiemateriaal en een selectie nieuwe beelden van de plant. Deze kunt u kostenloos downloaden.

Daarom lavendel

‘Balkonplant van het Jaar’ is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Elk jaar kiest op verzoek van het Bloemenbureau een mediajury, bestaande uit redacteuren van lifestyle-, interieur- en tuinmagazines, vloggers en bloggers, uit vijf kandidaten de balkonplant die het meest tot de verbeelding spreekt. Voor 2018 is dat lavendel, omdat iedereen blij wordt van meer groen, meer kleur en meer geur, zeker op grote hoogte. 

Bron: Mooi wat plantend doen

Mooiwatplantendoen.nl is een initiatief van Bloemenbureau Holland en laat consumenten ervaren dat je je lekkerder voelt met planten om je heen.