Convallaria majalis, het lelietje-der-dalen, is door een deskundige jury uitgeroepen tot Lentebloeier het Jaar 2013. Nederlandse groenjournalisten jureerden diverse bolgewassen aan de hand van criteria als toepasbaarheid en voorjaarsuitstraling. De verkiezing Lentebloeier van het Jaar levert de winnaar veel media-aandacht op. Het nieuws rond de winnaar van 2012, de voorjaarsbol Muscari ‘White Magic’, bereikte inmiddels bijna 14 miljoen Nederlandse consumenten.

Convallaria majalis is door de groenjournalisten  unaniem tot winnaar gekozen “Het lelietje-der-dalen is een romantische lentebloeier met een vleugje nostalgie. De heerlijke zoete geur zorgt gegarandeerd voor lentekriebels en de lieve witte klokjes maken je vrolijk”, oordeelt de jury. Daarnaast wordt de winnaar geroemd om haar veelzijdigheid en goede toepassing in borders, op balkon en terras en in het interieur.

Publiciteit
De lentebloeier van het jaar wordt jaarlijks door redacties van consumentenbladen gekozen. Zij kijken vanuit het perspectief van hun lezers, naar de genomineerden. De verkiezing levert veel gratis publiciteit op in consumententijdschriften, huis-aan-huisbladen en nieuwskanalen op internet.

Promotieproject
De promotieactiviteiten vinden in 2012 plaats op verzoek van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) die daarvoor vanuit een collectieve bijdrage van bloembollentelers via het Productschap Tuinbouw een budget beschikbaar heeft gesteld.