Bloemenbureau Holland voert in opdracht van de KAVB een driedelige promotiecampagne voor de productgroepen bolbloemen en bol-op-pot. In de maanden mei en juni wordt via consumentenmedia aandacht gevraagd voor zomerbollen-op-pot. Vanaf juli gaat de campagne verder met zomerbolbloemen. Het derde deel van de campagne richt zich op de voorjaarsbloeiende bollen-op-pot en voorjaarsbolbloemen en wordt gevoerd in de eerste drie maanden van 2014. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor de Lentebloeier van het Jaar 2014: narcis ‘Topolino’. Deze lentebloeier is de nieuwe vaandeldrager van de gehele productgroep bol op pot in het verkoopseizoen 2014. De jury, die de kleinkronige narcis tot winnaar verkoos, bestond uit groenjournalisten en groenspecialisten.

Lentebloeier van het Jaar 2014
Narcissus ‘Topolino’krijgt de rol van vaandeldrager in de promotiecampagne voor de productgroep bol-op-pot die via consumentenmedia vanaf januari 2014 loopt. “Deze narcis is een beauty met een mooie verhouding tussen bloem en blad. Dat geeft de lentebloeier een natuurlijke uitstraling en de zachtgele kleur zorgt voor een extra vrolijk lenteaccent zowel in huis als op het balkon en terras en in de border,” aldus de jury van groendeskundigen.

Voor media, kwekers, handel, bloemisten en tuincentra is gratis beeldmateriaal ter beschikking voor gebruik op de winkelvloer, website en/of brochure. Consumenten kunnen vanaf januari 2014 meer informatie over de Lentebloeier van het Jaar 2014 (en andere voorjaarsbloeiers) vinden op de website www.mooiwatplantendoen.nl.

De promotieactiviteiten voor de Lentebloeier gaan vanaf jan, feb en mrt 2014 van start.