LANGEDIJK – Jongeren die zijn vastgelopen in hun (school-)loopbaan krijgen de kans te leren en werken in de agrarische of groene sector met het project GreenPort GroenStart.

Ondernemers, het Clusius College én 18 gemeenten in Noord-Holland Noord hebben de handen ineen geslagen om jongeren in de regio een nieuwe start te bieden onder de naam GreenPort GroenStart.

Steuntje in de rug

GreenPort GroenStart is een traject voor jongeren die gemotiveerd zijn om te leren en werken in de praktijk en daarbij wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het traject leidt op tot een mbo-diploma op Entreeniveau, met uitloop naar een diploma op mbo niveau 2. De Entreeopleiding richting Plant en Groene Leefomgeving is bedoeld voor jongeren die buiten willen werken: in een kas, bos- of natuurbeheer of bij een veehouderij. De opleiding biedt maatwerk en wordt ingericht naar de mogelijkheden van de deelnemers. Daardoor kunnen deelnemers ook tussentijds instromen. Na het behalen van het Entreediploma kunnen studenten doorstromen naar niveau 2 Groenvoorziening, Plantenteelt of Veehouderij. De Entreeopleiding duurt 1 jaar, de niveau 2 opleidingen duren twee jaar.

De eerste drie groepen starten in september. Voor meer informatie: www.groenstart.nl.