Van der Gucht Pottery & Bamboo

Eurolaan 4
B-9140, Temse (BE)

Over ons

Over ons

Van der Gucht is één van de belangrijkste verdelers van potterie in Europa.
Reeds vijf generaties van deze familie produceren en verkopen potterie. Al die verworven ervaring en kennis hebben geholpen om een grote verscheidenheid aan producten op te bouwen.
Van der Gucht is ooit begonnen als kleine potterie. In 1870 begon Frederik Michel Van der Gucht met de ontwikkeling van zijn eigen kleiput om potterie te bakken voor huishoudelijk gebruik. Begin vorige eeuw werden dan aluminium roestvrij stalen potten gelanceerd. Daarom schakelde de potterie over naar de productie van bloempotten voor bloemisten.
In 1965 maakte de plastieken bloempot zijn intrede op de markt. In minder dan twee jaar namen de plastieken bloempotten de rol over van stenen potten.  Dus verandert Van der Gucht van koers en voegt decoratieve bloempotten toe aan zijn productlijn.
De opkomst van tuincentra in 1970 creëert een nieuwe verkoopsmarkt, waar ook vraag is naar andere producten.
Om aan deze vraag te kunnen voldoen, breidt Van der Gucht alweer zijn breed gamma producten uit en voegt riet-, heide- en bamboematten toe aan zijn assortiment. Van der Gucht selecteert enkel de beste producenten ter wereld om aan de steeds grotere vraag naar kwaliteitsvolle potterie te voldoen. Vandaag verandert de markt elke dag sneller, nieuwe trends en kleuren worden aan een hoge snelheid geïntroduceerd. Dankzij de vele jaren ervaring en het wereldwijde leveranciersnetwerk, slaagt Van der Gucht er in zijn positie aan de top te behouden.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via:

Eurolaan 4
B-9140 Temse (BE)

03-7713395
pottery.bamboo@vdg.be
www.vdg.be