WSKO Bernadetteschool wint wedstrijd Bulbs4Kids

Groep 6a en b van WSKO Bernadetteschool winnen de wedstrijd om de Gouden Bloembol van Bulbs4Kids. Presentator Lodewijk Hoekstra zette de twee groepen dinsdag 13 juni in het zonnetje, omdat deze leerlingen de mooiste schooltuin maakten met de bloembollen uit het Bulbs4Kids pakket.

Wedstrijd

WSKO Bernadetteschool ontvangt deze prijs omdat ze zich vorig jaar september, samen met 599 andere klassen uit heel Nederland, inschreven voor de bloembollencampagne. Aan deelname zat een foto- en videowedstrijd verbonden om het planten van de bollen nóg spannender te maken. Door het inzenden van foto’s en video’s maakten alle deelnemende klassen kans op de Gouden Bloembol 2017. De door WSKO Bernadetteschool ingezonden foto’s laten zien is dat de leerlingen veel plezier hebben gehad en goed met elkaar samenwerken tijdens het planten van bloembollen. De aanvullende video compilatie gaf de doorslag.

    

Hét moment

De 60 leerlingen uit groep 6a en 6b zijn samengekomen in de aula. Alle kinderen zijn onder de indruk van het heugelijk feest en wachten in spanning de komst van Lodewijk Hoekstra af. En dan is het moment dan eindelijk daar. Lodewijk wordt met een daverend applaus het podium op geroepen. Vol energie vertelt hij over bloembollen en geïnteresseerd vraagt hij de kinderen over hoe ze het ontdekken van bloembollen hebben beleefd. Dan mogen leerlingen Mette Wellhüner en Lois van Essen het podium op komen. “Uit alle inzendingen van 600 klassen hebben jullie de Gouden Bloembol gewonnen. Van harte gefeliciteerd!” aldus Lodewijk. Mette en Lois nemen, uit naam van de twee klassen, de Gouden Bloembol 2017 in ontvangst. Als kers op de taart krijgen alle 60 leerlingen een zakje zomerbollen en een certificaat mee naar huis.

Campagne Bulbs4Kids

Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. In totaal waren er 2.100 pakketten beschikbaar, waarvan 600 voor Nederlandse basisscholen. Deelnemende scholen uit heel Nederland zonden honderden foto’s/video’s in van het plantmoment in september, tot en met het bloeimoment in het voorjaar.

Bron: iBulb