Wwijnrode tuinhortensia

Tuinliefhebbers opgelet! Er is een nieuwe spectaculaire tuinhortensia: Magical Ruby Tuesday. Deze unieke wijnrode tuinplant verandert tijdens de extra lange bloei meerdere keren van kleurschakering en vraagt geen groene vingers. Bij de introductie op de internationale sierteeltvakbeurs Plantarium 2015 won de hortensia de titel ‘Beste nieuwe tuinplant’. Vanaf april 2016 is de hortensia Magical Ruby Tuesday verkrijgbaar bij tuincentra.

Nieuw: wijnrode tuinhortensia Magical Ruby Tuesday Magical_hortensia_mix 4_Magical Four Seasons WEB

Betoverend

Tuinplanten met een lange bloeitijd zijn een zeldzaamheid. De Magical-hortensia’s vormen daarop een uitzondering. De planten showen hun eerste bloemen al vanaf het voorjaar. Gedurende de bloei verandert de Magical-hortensia meestal vier keer van kleur. De nieuwe Ruby Tuesday begint met groene bloemen en eindigt in het najaar met wijnrode bloemen. Laat in de winter de uitgebloeide bloemen gewoon zitten en knip ze pas in het vroege voorjaar af. De hortensia vormt dan weer snel nieuwe knoppen en dan begint een nieuw bloeiseizoen. Behalve Ruby Tuesday bestaat de collectie Magical-hortensia uit tien verschillende soorten in verschillende kleuren.

Nieuw: wijnrode tuinhortensia Magical Ruby Tuesday

Sterk en betrouwbaar

Magical-hortensia’s hebben stevige stelen zodat de bloemen minder snel gaan hangen bij een flinke regenbui. Fijn is ook dat deze hortensia flink wat schaduw of een extra zonnige plek voor lief neemt. In elke tuin is dus wel een geschikt plekje te vinden. Deze toverplant is in pot natuurlijk ook een opvallende verschijning op balkon of terras.

Verzorging Magical Ruby Tuesday 

Het voorjaar is de beste tijd om te planten en dat gaat zeer eenvoudig. Graaf een ruim plantgat en vul dit met speciale potgrond voor hortensia’s of universele potgrond. Zet de hortensia in het gat, druk de grond aan en geef water. Hortensia’s houden van voldoende vocht, dus geef zeker in droge tijden regelmatig water. Tijdens de bloeiperiode af en toe verwennen met plantenvoeding resulteert in een extra rijke en lange bloei. Magical-hortensia’s zijn vorstbestendig.

Nieuw: wijnrode tuinhortensia Magical Ruby Tuesday Nieuw: wijnrode tuinhortensia Magical Ruby Tuesday

Hortensia ‘Magical Ruby Tuesday’ is verkrijgbaar vanaf € 24,95. Kijk voor meer informatie op www.magicalfourseasons.com.

Nieuw: wijnrode tuinhortensia Magical Ruby Tuesday