Nederlands producent van bestrating, MBI, is met haar innovatieve sierbestratingsconcept GeoCeramica ® onderscheiden met een Red Dot Design Award. Een internationaal expertpanel heeft de onderscheiding toegekend voor het hoogwaardige ontwerp. GeoCeramica ® is grensverleggend als het om de combinatie van functionaliteit en esthetiek van sierbestrating gaat.

MBI met GeoCeramica® winnaar Red Dot Design Award 2017

Het beste van twee werelden

MBI introduceerde een jaar geleden GeoCeramica®, een Nederlandse innovatie van ‘keramiek op beton’. Dit nieuwe sierbestratingsconcept verbindt het beste van twee werelden. De esthetische en gebruiksvoordelen van keramiek en de functionaliteit van beton. Het succes van GeoCeramica® is ongekend en de productkwaliteit meer dan bewezen. De beloning met de prestigieuze Red Dot Design Award is een kroon op het werk van MBI.

De kracht van het ontwerp

Het geheim van het succes zit in de technische productie-innovatie. De uitvinding van het verbindingscomponent AquaFerm®, waarmee de keramische toplaag onlosmakelijk wordt verbonden met de speciale dragende laag Stabikorn®, is uniek. De tegel vormt één geheel en heeft daardoor ideale eigenschappen. Naast dat dit systeem de aanlegkosten van keramiek met 50% vermindert, zijn er geheel nieuwe toepassingsmogelijkheden denkbaar. Hiermee is voor het eerst een duurzaam alternatief beschikbaar ten opzichte van natuursteen in winkelcentra en andere publieke gelegenheden.

Professor Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van de Red Dot Award: “Red Dot winnaars zijn het toonbeeld van de juiste ontwerpstrategie. Zij bewijzen dat een hoogwaardig design en economisch succes hand in hand gaan. Deze onderscheiding van de kritische Red Dot jury mag gezien worden als de hoogste erkenning voor succesvol ontwerpbeleid.”

Over Red Dot

De Red Dot Design Award is een internationale ontwerpcompetitie. Vanuit het hoofdkantoor in Essen (Duitsland) wordt al meer dan 60 jaar de beste ontwerpen van over de hele wereld beoordeeld. De jury bestaat uit 39 onafhankelijke ontwerpers, professoren en journalisten. Dit jaar ontving de jury meer dan 5.500 inzendingen uit 54 landen. In meerdere categorieën worden Awards toegekend. De officiële prijsuitreiking vindt plaats op 3 juli 2017.