Tijdens een inspirerende bijeenkomst in kwekerij Festina Lente Tuin in Katwijk is op initiatief van Mooiwatplantendoen.nl de verkiezing van de Balkon- en Terrasplant van het Jaar 2017 gehouden. De mediajury met groenjournalisten van onder meer Margriet, Eigen Huis & Tuin, Home and Garden en Libelle hebben de hangbegonia uitgeroepen tot Balkonplant van het Jaar 2017. De Lantana is verkozen tot Terrasplant van 2017.

Ivo van Orden, marketingmanager bij Bloemenbureau Holland: “De verkiezing van de Balkon- en Terrasplant van het Jaar is een geweldige manier om ook de productontwikkeling in de Nederlandse sierteelt uit te dragen. Vanaf komend voorjaar voeren we als Mooiwatplantendoen.nl wederom een promotiecampagne om via toonaangevende media consumenten te stimuleren meer planten toe te passen op balkon en terras.” De ‘planten van 2017’ zijn gekozen aan de hand van criteria als zomeruitstraling, bloeicapaciteit, stijltrends en gebruiksgemak.

Balkonplant van het Jaar

Na de presentatie van de genomineerde balkonplanten door Michel Verbeek, productmanager bij Royal FloraHolland, kwam de jury met haar keuze: de hangbegonia. “Van ouderwetsheid is geen sprake. De hangbegonia is helemaal van nu en kent tegenwoordig een enorme variatie van kleuren en soorten die de hele zomer doorbloeien. De plant is voor iedereen, ook voor de beginnende tuinier. En wie eenmaal een begonia op balkon heeft, krijgt geheid de smaak te pakken om nog meer bloeiende planten buiten te zetten,” aldus het juryrapport.

01_Balkonplant-2017_hangbegonia_MWPD.jpg

Terrasplant van het Jaar

Piet Alsemgeest, productmanager bij Royal FloraHolland, nam de presentatie van de genomineerde terrasplanten voor zijn rekening. Nadat elk jurylid had gestemd kwam de Lantana als winnaar uit de bus. Uit het juryrapport: “De Lantana is een echte terrastopper! Een rijke bloeier, de kruidige bladgeur en verschillende vormen maken de plant ideaal voor op het terras. De struikvormige Lantana met zomerse kleuren past uitstekend binnen de nieuwste stijltrends. Ook de aantrekkingskracht die de plant heeft op vlinders en honingbijen geven de plant een hoge meerwaarde.”

02_Terrasplant-2017_lantana_MWPD.jpg

Bron artikel en beeldmateriaal: Mooiwatplantendoen.nl.