Eenvoudig tuinieren op hoog niveau

Een ecodak heeft veel voordelen. Het zorgt voor isolatie, vangt fijnstof af, breekt CO2 af en voorkomt overbelasting van het waterafvoersysteem. Veel gemeenten geven daarom subsidie op ecodaken. Daarnaast is een groen dak vooral ook mooi. Toch zijn veel mensen huiverig om een ecodak aan te leggen omdat het bewerkelijk lijkt. Het Mobiroof-systeem van Mobilane biedt uitkomst want het bestaat uit kant en klare sedumcassettes waarmee je binnen een uur je eigen ecodak hebt. Dus… aan de slag en klim het dak op!

Innovatief
Mobiroof is een innovatief systeem van sedumcassettes die je simpelweg op het dak legt. Het systeem is geschikt voor bijna elk plat dak (en daken met een helling tot 10 graden) zonder dat je aanvullende maatregelen hoeft te treffen. Je kunt ze dus direct neerleggen op de bestaande dakbedekking van je garage, tuinhuis of schuur. De cassettes (54 x 54 x 9 cm) zijn gemaakt van hergebruikte kunststofmaterialen en klik je eenvoudig aan elkaar. Afhankelijk van de afmeting van je dak bepaal je het aantal. Eventuele ‘restruimtes’ langs de randen werk je ook snel weg: bijvoorbeeld met grind.

Kleur
De Mobiroof-cassettes zijn begroeid met vier tot zes verschillende soorten sedum. Deze plantenmix zorgt voor mooie kleuren gedurende het hele jaar: van natuurlijk groen in het vroege voorjaar tot een kleurrijk zomers bloementapijt en prachtige herfsttinten in het najaar. De oersterke planten halen  voeding en vocht uit de cassettes die gevuld zijn met een speciaal substraat voor de opslag van regenwater. Sedumbeplanting is zeer geschikt want het heeft nauwelijks verzorging nodig en kan ook goed tegen droge periodes. Het onderhoud beperkt zich tot één snoeibeurt in het jaar en een lichte bemesting in het voorjaar.

De Mobiroof-cassettes hebben een afmeting van 54 x 54 x 9 en zijn exclusief verkrijgbaar bij Mobilane-dealers. Prijs per cassette: € 20,95. Kijk voor meer informatie op www.mobilane.nl