Comfortabele harnassen van Husqvarna

Lange werkdagen met zware tuingereedschappen vormen een aanslag op het lichaam. Speciaal voor de professionele gebruiker heeft Husqvarna twee comfortabele harnassen ontwikkeld: Balance XT en Balance Flex. De Husqvarna harnassen hebben brede schouderbanden en een lenderiem om het gewicht van de machine optimaal over het lichaam te verdelen. Dat zorgt voor minder lichamelijke belasting tijdens het werk.

Optimale gewichtsverdeling

Doordat het Balance XT harnas het gewicht van het tuingereedschap over een groot gebied verdeeld, worden de schouders minder belast.  Het gewicht wordt verdeeld tussen beide schouders, borst en heupen. De brede, gevoerde en aansluitende schouderbanden en een tailleriem maken het harnas comfortabel om te dragen tijdens lange werkdagen.Het harnas kun je eenvoudig aanpassen aan je lichaamsbouw met het flexibele schoudergedeelte en de individuele hoogteinstelling. Dankzij het schuivend heupkussen worden schokken geabsorbeerd en wordt het gewicht van de machine effectief gedragen door het harnas. De panieksluiting van het harnas is snel te openen bij eventuele noodsituaties waardoor de machine in één beweging wordt los gekoppeld van het harnas.

Gereedschap met steel

De Balance Flex van Husqvarna is speciaal ontwikkeld voor het gebruik van machines met een steel zoals een motorstokzaag of stokheggenschaar. Het harnas wordt via een flexibele band aan de steel van de macine vastgemaakt door middel van open haken. De band is verbonden aan en krachtige veer die de gebruiker helpt bij het tillen van de machine. Hierdoor vermindert de fysieke belasting aanzienlijk. Vervolgens kan de band (cq de machine) in iedere positie worden vastgezet. Het harnas geeft goede steun bij verschillende type werkzaamheden: zowel hoog, laag als verweg en dichtbij. Ook de Balance Flex is voorzien van een makkelijk bereikbare panieksluiting voor eventuele noodgevallen.

Verkoopinformatie

Husqvarna Balance XT: € 82,64 (excl. BTW)standaard bij verschillende Husqvarna bosmaaiers.

Husqvarna Balance Flex: € 75,21(excl. BTW)standaard bij verschillende Husqvarna motorstokzagen.

Meer informatie en Husqvarna-dealers is te vinden op www.husqvarna.nl