Eind april heeft Plantipp BV het Boomkwekerijmuseum 10 exemplaren van de prachtige Hydrangea Miss Saori geschonken. Deze planten zijn samen met een geldbedrag geschonken in het kader van de wisseltentoonstelling ‘Japan – Von Siebold – Hydrangea’.

De bijzonder mooie Hydrangea Miss Saori debuteerde in 2014 op de RHS Chelsea Flower Show en won de titel “Chelsea Plant of the Year”. Deze prestigieuze titel werd toegekend vanwege de levendige kleuren en bijzondere kwaliteiten van deze hortensia. De dubbel gevulde, steriele bloemen hebben een donkerroze rand en vormen een mooi contrast met het donkere blad dat in het voorjaar en najaar bordeaux kleurt. Miss Saori heeft een lange bloeiperiode, bloeit zelfs op eenjarig hout en is zeer winterhard. Hydrangea Miss Saori is ontwikkeld door de Japanse Ryoji Irie en vernoemd naar zijn vrouw.

Van 27 mei tot en met 1 oktober is het museum in de ban van Japan met een tentoonstelling waarin het leven van Von Siebold en zijn ontdekte planten in het Japan van het begin van de negentiende eeuw centraal staan. Von Siebold heeft talloze nieuwe plantensoorten in het Westen geïntroduceerd. Tijdens de wisseltentoonstelling wordt echter de nadruk gelegd op het geslacht Hydrangea. Voor meer informatie over de tentoonstelling kijkt u op www.boomkwekerijmuseum.nl.