Het groene gevelsysteem LivePanel is opgebouwd uit verwisselbare cassettes.

Veel belangstelling op Gevelbeurs 2014

Leersum, 10 februari 2014 – Onder flinke belangstelling van de bezoekers introduceerde groenspecialist Mobilane haar vernieuwde LivePanel op de Nationale Gevelbeurs in Rotterdam. Marc Westerwaal, international sales manager bij Mobilane: “We zijn aangenaam verrast door de positieve reacties van de beursbezoekers. Er blijkt onder architecten, aannemers en facility managers veel belangstelling te zijn voor een betaalbare groene wand, zowel buiten als binnen. Als producent van innovatieve groenconcepten kunnen wij LivePanel vanaf medio 2014 leveren.”

Betaalbaar
De groene wand is niet grondgebonden en bestaat uit een modulair systeem op basis van verwisselbare cassettes (40 x 40 cm). Het formaat van LivePanel is daardoor flexibel en kan naar wens worden besteld. Elke rij met cassettes wordt in een kunststof gootprofiel van ongeveer 7 cm hoog geplaatst. Het gootprofiel dient tevens als waterbuffer. De diepte van LivePanel is nog geen 11 cm inclusief beplantingscups. Het systeem is voorzien van een metalen omlijsting. Een aparte installatie, met computer en elektrische waterpomp, is niet meer nodig. Een groene wand is daardoor aanzienlijk goedkoper dan in het verleden. Het groene gevelsysteem kan zowel binnen als buiten worden toegepast.

20141102_mobilane2

Veel belangstelling voor het vernieuwde, modulaire gevelsysteem van Mobilane

Watergeven
Het systeem kan handmatig van water (en plantenvoeding) worden voorzien, maar kan ook eenvoudig op de waterleiding worden aangesloten. Een indicator geeft aan wanneer het waterreservoir bijgevuld dient te worden en wanneer het reservoir vol is.  Inclusief planten, draagconstructie en volledig met water gevuld weegt LivePanel slechts 35 kg per m2. Het nieuwe systeem is onderhoudsarm en ongevoelig voor storingen. Bij ontmanteling is LivePanel volledig recyclebaar.

Neem voor meer informatie contact op met Mobilane via 0343 473 777 of kijk op www.mobilane.nl