Bijdrage van in-lite: in dit blog laat in-lite zien wat de nieuwe multifunctionele tuin 2.0 is.


Een Backyard Gym, een droom voor iedere fanatieke sportman en sportvrouw! Jaap Marinus, Fitness & Training Manager bij Reebok, maakte deze droom werkelijkheid en creëerde in zijn eigen achtertuin een waar CrossFit sportparadijs. Mark van Kooten, International Business Manager bij in-lite, is ook een enorme CrossFit liefhebber. Hij gaat bij Jaap langs om inspiratie op te doen voor zijn eigen tuin en voor een pittige CrossFit training uiteraard!

MULTIFUNCTIONELE TUIN 2.0: DE BACKYARD GYM!

Van idee tot realisatie
Jaap traint elke vrijdagavond met zijn vrienden in zijn eigen CrossFit achtertuin. Hoe is het idee achter deze Backyard Gym ontstaan?  “Ik ben met CrossFit in aanraking gekomen via mijn werk. Reebok heeft veel samenwerkingsverbanden in de fitnesswereld, waaronder met CrossFit.” Bij CrossFit gaat het niet om één sport specialisatie, maar is het juist de bedoeling dat je op alle vlakken kan presteren en dus allround fit wordt. “Ik heb gezien wat voor positief effect deze vorm van trainen op mezelf en op anderen in mijn omgeving heeft. Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal en sociaal. Toen ik eind 2015 ging verhuizen naar mijn eerste koopwoning, wilde ik deze nieuwe ontdekking meenemen en zo is de Backyard Gym ontstaan.”

Dit wil ik ook!
Onze Mark is erg enthousiast geworden van Jaap zijn Backyard Gym: “Ik ben een enorme CrossFit  fan. Mijn vriendin en ik krijgen binnenkort een nieuw huis en ik wil dit absoluut ook toepassen in mijn tuin. Of mijn vriendin het hier wel mee eens is? Ze zag me vrijwel niet meer omdat ik continu bezig was met CrossFit. Ze is toen maar mee gegaan zodat ze me in ieder geval vaker zag.” Met een knipoog: “ Ze is nu helemaal om, ik heb al toestemming!”

Mark kan niet goed stilzitten, maar is wel graag thuis. “Het is zo ontzettend gaaf dat je op deze manier op een heel andere manier van je tuin gebruik kan maken. Het is de perfecte combinatie van chillen, buiten zijn en toch actief kunnen zijn in je eigen tuin. Het geeft een compleet andere dimensie aan een functionele tuin, zeg maar multifunctioneel 2.0.”

De sportonderdelen
Er zijn verschillende sportonderdelen toegevoegd aan de tuin voor een complete CrossFit workout:

MULTIFUNCTIONELE TUIN 2.0: DE BACKYARD GYM!

Mark heeft een rondje CrossFit meegedaan, hoe heeft hij het er vanaf gebracht? “Je kunt zien dat Mark een ervaren CrossFitter is, hij beweegt goed en is erg fit. Hij was ook heel enthousiast. We hebben een circuit training gedaan waarbij iedereen per station een minuut moest werken. Dit was een killer voor iedereen. Leuk om te horen dat hij geïnspireerd is geraakt voor zijn eigen Backyard Gym!”

Het lichtplan
Het lichtplan is ontworpen door in-lite lab, met veel aandacht voor de verschillende sportelementen. De verlichting is een ideale combinatie geworden van functionele en sfeervolle buitenverlichting. Zo is er op de schutting gebruik gemaakt van ACE UP-DOWN DARK wandlampen  voor de sfeer, maar ook is er een staande ACE DARK gebruikt. Een combinatie op de wand waar je misschien niet gelijk aan zal denken.
De staande ACE DARK heeft een verstelbare lichtbron. Tijdens de training draait Jaap de lichtbron naar voren zodat er genoeg verlichting is tijdens de training. De lichtbron kan na de training richting de beplanting gedraaid worden, de verlichting van de ACE wordt dan weer heel sfeervol toegepast.

In het workout gedeelte zijn rubberen tegels gebruikt met geïntegreerde HYVE verlichting. Geïntegreerde verlichting geeft al snel een mooi sfeertje aan de tuin, daarnaast markeren ze goed het workout gedeelte. Mocht er een dumbbell op de grond vallen, dan is dat geen probleem. De HYVE kan wel tegen een stootje!

Impact van licht op de Backyard Gym
Veiligheid is ontzettend belangrijk bij CrossFit. Als je bezig bent met gewichten, dan wil je niet in elkaars bewegingsruimte zitten. Mark: “Je kunt elkaar nu goed zien tijdens de oefeningen. Op deze manier kan je elkaars houding corrigeren indien nodig.”

Voor Jaap heeft de buitenverlichting zijn Backyard Gym compleet gemaakt: “Voorheen had ik twee simpele lampen opgehangen, waarmee je vrijwel niets zag als het donker werd. We trainen gewoon door in de regen of sneeuw en dan was het zicht nog minder.” De in-lite tuinverlichting zorgt er voor dat Jaap het hele jaar door kan trainen met zijn vrienden. “Bovendien is de tuin zo goed verlicht, dat het niet alleen functioneel is, maar vooral erg mooi is geworden. Waar ik ook ga voor mijn werk, in zowel Nederland als in het buitenland, ik krijg alleen maar positieve reacties op de Backyard Gym. Deze professionele verlichting maakt het hele verhaal mooi af.”

Ben je na het lezen van dit blog geïnspireerd geraakt om ook een Backyard Gym te creëren in je eigen tuin? We zijn benieuwd naar het resultaat! Laat een bericht achter op onze Facebook pagina of op Instagram met #inlite! 

 

Bron: in-lite

logo in-lite 2017