Hoe ervaart de Nederlander zijn tuin? En hoe belangrijk is de tuin als onderdeel van de woning? Wat staat er eigenlijk in de tuin? En hoe besteden wij er onze vrije tijd in? Dit zijn waardevolle vragen over de tuinbeleving van de Nederlander. Fonteyn zocht het antwoord op deze en vele andere vragen uit door middel van het Nationaal Tuinonderzoek 2014.

20140626_tuinonderzoek2

NOOIT EERDER ONDERZOEK NAAR TUINBELEVING GEDAAN

In Nederland is nog niet eerder een onderzoek gedaan naar de Nederlander en zijn of haar tuin. Sterker nog, op wat algemene gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek na, zijn er vrijwel geen concrete cijfers beschikbaar over tuinen in Nederland. Dat terwijl zo’n 95% van de Nederlandse huishoudens beschikt over een tuin of buitenruimte. (In januari 2012 bedroeg het aantal huishoudens in Nederland 7,51 miljoen.) Dat komt neer op een gemiddelde van 6,6 miljoen tuinen en buitenruimtes.

WIE DEDEN ER MEE AAN HET NATIONAAL TUINONDERZOEK?

Voor Fonteyn genoeg reden om een tuinonderzoek te starten. Aan het eerste Nationaal Tuinonderzoek deden totaal 551 respondenten mee.

Hiervan is 16,7% man en 83,3% vrouw. Van alle mensen die meededen heeft 97% een tuin. De overige 3% heeft een dakterras, balkon, binnenplaats of volkstuin.

20140626_tuinonderzoek_3

Benieuwd naar de resultaten van het onderzoek? Ga dan naar:

http://www.fonteyn.nl/tuinonderzoek/