Zo realiseer je in 5 stappen de mooiste gazons

Leer alles over de aanleg en het onderhoud van gazons op de 8e Nationale Gazon Demodag in het Utrechtse Eemnes. Op een groot demoterrein maak je kennis met de laatste trends en innovaties in de sector: van bodem tot gras en bemesting, van watertechniek tot de allernieuwste tuin- en parkmachines. In één dagdeel én in een heuse praktijksetting spijkeren specialisten je weer helemaal bij. Je staat in een profielkuil, loopt op proefvakken en bent getuige van live-demonstraties met tal van onderhoudsmachines. Deelname is gratis na voorinschrijving op de website www.nationalegazondemodag.nl.

“Nationale Gazon Demodag wil hoveniers en groenbeheerders in kort tijdbestek veel elementaire kennis meegeven die direct inpasbaar is in de dagelijkse beroepspraktijk”, zegt coördinator René de Munnik van Limagrain Advanta. Op een terrein ter grootte van een voetbalveld zijn 12 haltes uitgezet waar doorlopend uitleg wordt gegeven. Verder kun je in gesprek met adviseurs en ervaringen uitwisselen met vakgenoten. Ook is er een paviljoen met een infomarkt over natuurlijke beheersing van ziekten en plagen en een prachtige veldbloemendemonstratie in het kader van de landschappelijke tuin en ecologisch groenbeheer.

Nationale Gazon Demodag vindt op 20 september a.s. plaats op het buitenterrein van Gramefo Graszoden in Eemnes. Er is een doorlopend programma van 09:00 tot 17:00 uur.

Nationale Gazon Demodag 20 september a.s. in Eemnes