Bezoekers enthousiast

De Nationale Tuinweek die vereniging Groei & Bloei van 14 tot en met 21 juni jl. voor het eerst organiseerde, is een groot succes gebleken. Beschermvrouwe Prinses Beatrix gaf in Delft het officiële startsein en de week sloot af met het Open Tuinenweekend waarin ruim duizend tuinbezitters hun tuin openstelden voor het publiek.

Enthousiasme

Algemeen secretaris Flip van Leeuwen: “Tijdens de Tuinweek organiseerden onze verenigingsafdelingen meer dan 250 groene activiteiten in Nederland en Vlaanderen. Het enthousiasme van onze leden sloeg over naar het publiek want naar schatting namen meer dan vijftigduizend mensen deel aan een of meerdere Groei & Bloei activiteiten.” Het thema ‘Tegel eruit, plant erin’ bleek zeer aansprekend. Vereniging Groei & Bloei mocht daags na de start ruim driehonderd nieuwe leden verwelkomen.“Wij verwachten uiteindelijk zo’n zevenhonderd nieuwe leden,” aldus Van Leeuwen. In totaal zijn nu veertigduizend huishoudens lid van de grootste tuinvereniging van Nederland en Vlaanderen.

Tuinweek2015

Van Leeuwen verwacht dat de Groei & Bloei Nationale Tuinweek2015 een nog groter evenement wordt. “We gaan natuurlijk ook evalueren en de geluiden van onze vrijwilligers zijn tot nu toe uitsluitend positief.Maar met deze eerste Nationale Tuinweek weten we nu ook waar de interesses van bezoekers liggen, zodat het in 2015 een nog mooier evenement wordt. Ook de enorme hoeveelheid positieve publiciteit in zowel landelijke, regionale als lokale media heeft ons verrast en de vele berichten op sociale media als Facebook en Twitter waren geweldig!”

20140626_tuinweek2