Ruim 16.000 bezoekers beleven vrolijk lentefeest

Nationale Tulpendag 2015: één groot feest

Stichting Tulpenpromotie Nederland kijkt met trots terug op Nationale Tulpendag 2015. Voorzitter Arjan Smit: “Het is ongelooflijk hoe lang de rij met wachtende mensen was. Sommigen hadden er wel 45 minuten wachten voor over voordat ze de tuin in konden.” De Nationale Tulpendag trok naar schatting meer dan 16.000 mensen.

Beleving

De pluktuin is bezocht door een grote verscheidenheid aan mensen. Niet alleen Amsterdammers, maar ook toeristen uit binnen- en buitenland kwamen naar de Dam. Opvallend volgens de tulpenkwekers was dat bezoekers meer tijd namen voor het plukken van de tulpen. Arjan Smit: “Dat ervaren wij als zeer positief. Het evenement is dus veel meer een beleving geworden voor jong en oud. Als je kijkt naar de hoeveelheid vrolijke berichten via sociale media, kunnen we niet anders dan concluderen dat tulpen de vrolijkste bloemen ter wereld zijn!”.

20150119-tulpendag-220150119-tulpendag-3

Het Rode Kruis

De pluktuin op de Dam in Amsterdam stond dit jaar in het teken van stichting het Rode Kruis. In het hart van de tuin was het logo duidelijk zichtbaar. Arjan Smit: “We willen als TPN onze waardering voor de vele vrijwilligers van het Rode Kruis laten blijken. Zij staan dag en nacht klaar om, in geval van calamiteiten, vrijwillig noodhulp te bieden. Donderdag 15 januari kreeg het Rode Kruis ook een nieuwe tulp aangeboden en vrijdag veilden we namens TPN een kar vol tulpen van de Gebr. Bakker ten behoeve van het Rode Kruis.” Vlak voor de opening van de Amsterdamse pluktuin ontving het Rode Kruis de cheque ter waarde van € 4.000. Dit bedrag is door de volgende bedrijven bijeengebracht: Gebr. Van der Plas, Hilverda De Boer, RVE Plantenhandel, Albloemex, A. Heemskerk, B&G de Mooij, Paauw & van Egmond, C. Leeuwenburg, HoBaHo, Reus Holland, Horizon Flowers, Star & van der Gugten, FloraHolland en Efficiënta.

Meer informatie over Tulpenpromotie Nederland: www.tulpenpromotie.nl

Kijk voor een fotoverslag van de Nationale Tulpendag 2015 op: www.facebook.com/tulpendag