Wat voor ons als een grap is begonnen, is nu uiterst serieus geworden. De inschrijving is een feit en dus kunnen we nu geen weg meer terug. We moeten tot boven de poolcirkel en dan weer terug in 7 dagen 7.000 kilometers afleggen onder extreem barre omstandigheden waar de temperatuur kan zakken tot -30 graden Celsius of zelfs daaronder. Uiteraard zijn wij van 23 t/m 30 januari 2016 live te volgen via internet!

The Green Team bestaat uit:

  • Rick Kolster uit Boskoop, eigenaar van FNK Youngplants uit de Kwakel, leverancier van jonge planten voor de professionele kwekers met de focus op export waarvan het grootste gedeelte binnen Europa en slechts enkele buiten Europa. www.babyplant.nl
  • Jarno Mussche uit Staphorst, eigenaar van TuinID en mede-eigenaar van GroenID de Vries. Actief in de groensector met het totaalplaatje van ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen en groenprojecten voor particulieren, bedrijven, instellingen en overheid. www.tuinid.nl

2 Schoolvrienden met een groen hart, “The Green Team”

Wij kennen elkaar al vanaf de middelbare school en hebben nog steeds geregeld contact. Zoals hierboven al aangegeven is het begonnen met een grap waar Rick aan Jarno vroeg om mee te gaan voor een ritje poolcirkel waarop Jarno gelijk “JA” zei zonder te weten wat eigenlijk de bedoeling was. Kortom de “JA” was een feit, vervolgens gelijk de inschrijving rond gemaakt en nu zijn we dus op dit punt aangekomen om dit allemaal met jullie te delen. Natuurlijk is dit voor ons een geweldig avontuur. Maar dit avontuur doen we wel met een missie, een doel. We willen met deze navigatietocht geld inzamelen voor de twee onderstaande doelen:

SCA1

Een zeldzame, erfelijke hersenaandoening welke voorkomt bij 13 families in Nederland. Er is tot nu toe geen behandeling of medicijn voor deze ziekte.
Johanna Russcher, 47 jaar, woont in Balkbrug, getrouwd met Klaas, samen hebben ze 4 kinderen. Drie meiden en een jongen; Hendrique, Bernadette, Ivanka en Nikolaj. Vorig jaar is Johanna gediagnosticeerd met de aandoening SCA1. De kinderen hebben 50% kans dat zij het ook krijgen.

Klaas Russcher over onze sponsortocht

Voor de teams van Navigate North is snel handelen, waarbij iedere seconde telt, van levensbelang. Hersenen draaien op volle toeren. Denken en tegelijk de beweging uitvoeren. En dat kunnen ze; de avonturiers die deze uitdaging aangaan.Voor mensen met de hersenziekte SCA1 ligt dat wat gecompliceerder. Door een fout in het DNA van hun kleine hersenen wordt de aansturing van hun bewegingen vertraagd of vallen deze uit. Kleine hersencellen sterven af en vanaf het lopen tot het praten vallen alle functies langzaam maar zeker uit wat complete immobiliteit tot gevolg heeft. Na 10-15 jaar sterven ze aan de gevolgen van het wegvallen van vitale functies als slikken en ademen.

Maar nu is er eindelijk hoop. Het Leids Universitair-Medisch-Centrum is bereid om op particulier initiatief een onderzoek naar de ontwikkeling van een medicijn te gaan doen. Het denkt in ca. 2-3 jaar tijd een experimentele behandeling te kunnen realiseren voor wat betreft de laboratoriumfase. Het onderzoek zal begin 2016 gaan starten. Daarna zal het dan worden overgenomen door de farmaceutische industrie voor het testen op patiënten. Enkele grote farmaceuten hebben nu al belangstelling getoond.

 


Sponsormogelijkheden:
Hoofdsponsor: kosten € 1000.00
• Uw naam of logo zal duidelijk en groot geplaatst worden op de auto; e.e.a. zal met u in overleg gebeuren.
• Vermelding van uw naam of logo op de facebookteampagina van ‘The Green Team’ met een promotieverhaal + link naar uw eigen website en/of facebookpagina.
• Vermelding van uw naam of logo op de teamsite op navigatenorth.nl.
• Media-aandacht met vermelding van beplakte auto en waar mogelijk naamsvermelding;
• De auto zal begin januari beplakt zijn zodat u deze in overleg voor promotiedoeleinden kunt gebruiken.
• Met enige regelmaat zullen wij u op de hoogte houden via een nieuwsbrief.

Subsponsor: kosten € 500,00
• Uw naam of logo zal duidelijk geplaatst worden op de auto; e.e.a. zal met u in overleg gebeuren. Maximale grootte: 35 x 40 cm.
• Vermelding van uw naam of logo op de facebook teampagina van ‘The Green Team’, met een link naar uw eigen website en/of facebookpagina.
• Media-aandacht met vermelding van beplakte auto.
• De auto zal begin januari beplakt zijn zodat u deze in overleg voor promotiedoeleinden kunt gebruiken.
• Met enige regelmaat zullen wij u op de hoogte houden via een nieuwsbrief.

Stersponsor kosten: € 200,00
• Uw naam of logo zal geplaatst worden op de auto. Maximale grootte: 15 x 20 cm.
• Naamsvermelding op de facebookteampagina.
• Met enige regelmaat zullen wij u op de hoogte houden via een nieuwsbrief.

Lid van de club: kosten € 50,00
• Op de facebookteampagina zullen we ieder nieuw lid welkom heten bij de club.
• Met enige regelmaat zullen we u op de hoogte houden via een nieuwsbrief.

Materiaalsponsor: pakket op maat.
Binnen dit pakket kunt u zelf aangeven wat uw wensen zijn en wat u beschikbaar wilt stellen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Donateur
Speciaal voor iedereen die onze goede doelen een warm hart toe wil dragen. Dit kan per gereden kilometer, per klassering en op talloze andere ludieke manieren. Uw naam zal worden opgenomen in de donateurslijst. Neem contact op met één van de teamleden om uw wensen te bespreken.
Ook kunt u uw bijdrage overmaken op rekeningnummer NL29.RABO.0307.6485.16 t.n.v. The Green Team.
Wilt u specifiek 1 doel steunen, vermeld dit dan in de omschrijving.

Natuurlijk staan we open voor ludieke acties om het goede doel, ons team maar ook zeker uw onderneming in ‘the picture’ te zetten.

Alvast bedankt voor uw ondersteuning!!!
Rick Kolster
Tel. 06-3100 2105
info@babyplant.nl

Jarno Mussche
Tel. 06-28067511
info@tuinid.nl