“Dit is toch niet normaal. We gaan gewoon naar Abu Dhabi.” is de eerste reactie van Timo Kruize als de uitslag bekend is gemaakt.

De studenten van de opleiding Groene ruimte AOC Oost Timo Kruize (Almelo) en Stefan Schoolderman (Enschede) hebben van 16 februari tot en met 18 februari meegedaan aan de finale Nationale Wedstrijd Tuinaanleg tijdens de beurs TuinIdee in Den Bosch. Daarin namen zij het drie dagen lang op tegen de teams van Groenhorst Velp, Wellant College Houten en Helicon Boxtel. Timo en Stefan mogen zich Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2017 noemen en worden uitgezonden naar de hovenierswedstrijden op de WorldSkills in Abu Dhabi.

Een uitdagend ontwerp

Timo en Stefan realiseerden zich dat het aanleggen van deze tuin een hele opgave zou worden. Het ontwerp geïnspireerd op de stad Abu Dhabi, een strakke geometrische tuin gecombineerd met een woeste woestijntuin. “Een uitdagend ontwerp, waarin vooral de houtconstructie een lastig element was.” Geeft Timo aan als zij al eerste team de tuin hebben opgeleverd. Stefan is erg tevreden over hoe het is gegaan. “Vooral de samenwerking verliep erg goed. We communiceren goed, spreken elkaar aan en bij een dipje peppen we elkaar weer op.”

Het maximale eruit gehaald

Harrie Wesselink staat erbij als een trotse coach. “Ze hebben zo hard gewerkt. Maar dat zegt niet alles. Het gaat ook om secuur werken. Mooi om te zien dat ze zelf ook tevreden zijn en dat ze het maximale eruit hebben weten te halen. Nu is het afwachten welke uitslag er uit de computer komt.” Bij de bekendmaking van de 1ste plaats voor het team van AOC Oost springen ze bij elkaar in de armen. Het besef zal pas later komen dat ze hierdoor de Nederlandse eer gaan verdedigen tijden de World Skills van 14 tot en met 17 oktober 2017 in Abu Dhabi. Maar nu eerst genieten van deze prestatie!
V.l.n.r. Coach Harrie Wesselink, Stefan Schoolderman en Timo Kruize en directeur VHG Egbert Roozen. Fotograaf Chantal ter Steege.

V.l.n.r. Coach Harrie Wesselink, Stefan Schoolderman en Timo Kruize en directeur VHG Egbert Roozen. Fotograaf Chantal ter Steege.