Van trimmer naar bosmaaier in amper één minuut

Husqvarna introduceert de 536LiRX, de eerste combitrimmer met accu die geschikt is om zowel licht als zwaar verruigde begroeiing te lijf te gaan. De trimmerkop is in nog geen 60 seconden te vervangen van maaidraad naar een getand stalen mes. Zo transformeert de 536LiRX van trimmer naar bosmaaier die zelfs de dichtste en zwaarste wildgroei aan kan. Andere kenmerken van de 536LiRX zijn twee draairichtingen, optimale balans en intuïtieve bediening. De nieuwe combitrimmer is tevens aan te sluiten op het Husqvarna Accubackpack waardoor er met gemak een hele dag mee gewerkt kan worden.

Optimale resultaten

De geavanceerde borstelloze motor maakt de 536LiRX zo’n 25% efficiënter dan machines met een standaard borstelmotor. Voor de gebruiker betekent dit concreet meer en consistenter vermogen ook bij het maaien van hoog, dik en nat gras waardoor het maaiwerk een stuk sneller gaat. Bovendien zorgt de borstelloze motor voor een langere levensduur. De stuurboom zorgt voor optimale controle en stabiliteit waardoor er nauwkeuriger trimwerk kan worden geleverd dan met vergelijkbare trimmers van andere aanbieders.

 

Gebruikersgemak

Het eenvoudige bedieningspaneel is geïntegreerd in de hendel. Een groot voordeel van accutrimmers is dat er geen startkoorden en trekbewegingen nodig zijn. Met één druk op de knop start of stopt de trimmer direct. De hogere positie van de stuurboom op de accutrimmer 536LiRX biedt volledige bewegingsvrijheid. De gebruiker botst tijdens het lopen dus niet meer tegen de machine aan wat vooral aan de orde is op hellend terrein. De maaidraad wordt op lengte gebracht door eenvoudigweg de trimkop op de grond te drukken. Daarbij hoeft de gebruiker zijn handen dus niet te gebruiken of de machine eerst uit te zetten. Vanaf mei presenteert Husqvarna ook de 536LiPX, een nieuwe lichtgewicht afzetzaag met accu.

Prijzen

De nieuwe Husqvarna combitrimmer 536LiRX is verkrijgbaar vanaf € 346,28 (excl. BTW), de accu BLi150 heeft een verkoopadviesprijs van € 189,26 (excl. BTW) en lader vanaf € 40,50 (excl. BTW). Het Husqvarna Accubackpack is verkrijgbaar vanaf € 742,98 (excl. BTW).

 

Kijk voor meer informatie en dealers op www.husqvarna.nl.