De Sortimentstuin Harry van de Laar aan het Rijneveld 153 te Boskoop heeft een bijzondere extra toegang gekregen voor voetgangers en fietsers. Wethouder Kees van Velzen van de gemeente Alphen aan den Rijn opende op zaterdag 30 april een nieuw bruggetje dat de Sortimentstuin vanaf de de Spoelwijksedijk verbindt met de polder en de tuin het hele jaar door nog toegankelijker maakt.

 

In zijn korte toespraak roemde de wethouder het vele werk dat door vrijwilligers wordt verzet in de Sortimentstuin. Het maakt de tuin tot dé etalage van het Nederlands Boomkwekerijproduct en daar is Boskoop trots op. Een speciaal woord van dank was er voor Wim en Michel van der Werf uit Boskoop die eigenhandig de nieuwe brug hebben gemaakt. Met een financiële bijdrage uit de opheffing van het gilde Groen Escorte is de realisatie van de brug mogelijk gemaakt. De groep belangstellenden maakte na de opening een rondgang door de tuin die in deze tijd van het jaar prachtig is met alle uitlopende en bloeiende bomen en planten.

 

Doorkijk naar polder

Vanuit de Sortimentstuin kan er nu via het bruggetje een doorsteek worden gemaakt naar de Spoelwijksedijk die een hele bijzondere polder beschermt. Vanaf het bruggetje is goed de diepte van de polder te zien en vergelijking met het land waar de tuin in Ligt. Boskoop ligt plm 5/7 meter onder NAP en dat neem je hier ook echt waar. Voor buitenlandse gasten is dit een hele mooie plek om te laten zien waarom Nederland ook wel waterland wordt genoemd en onze technieken van inpoldering beroemd zijn over de hele wereld.

 

De Sortimentstuin Harry van de Laar ligt langs een TOP locatie aan het Rijneveld 153 te Boskoop en  is het hele jaar gratis toegankelijk.  Op 16 mei (2e Pinksterdag) is de tuin onderdeel van  de Boskoopse Plantendag. Tijdens deze dag vindt in de tuin een kunstmarkt plaats met muziek, eten en drinken. Meer informatie over de Sortimentstuin en de Kunstmarkt op www.sortimentstuin.nl