Spookfacturen gaan rond met met ups en downs. Opnieuw ontvangen veel mails van hoveniers met de vraag of dit allemaal wel klopt. Gelukkig zijn we steeds oplettender en trappen we er vaak niet meer in. Gezien de vele vragen toch even wat uitleg over dit onderwerp. 

Is het een factuur? 

Onderstaand een voorbeeld van de ‘factuur’ van NL Domein Host. 

De suggestie wordt gewekt dat dit een factuur is. Het zou in dit geval gaan om de registratie van een domeinnaam ter waarde van 157,30. Er zijn verschillende ‘facturen’ met verschillende bedragen in omloop. Het is alleen GEEN factuur, maar een aanbieding. Dit valt te lezen in de kleine lettertjes. Onderstaand de tekst uit de ‘factuur’:

Gaarne willen wij u informeren dat u in de toekomst onze factuur uitsluitend digitaal gaat ontvangen. Zowel voor, als na uw betaling is het altijd nog mogelijk om binnen enkele dagen onder vermelding van uw betalingskenmerk/factuurnr uw bedrijfsgegevens te wijzigen. Dit kan door de gewijzigde bedrijfsgegevens per mail aan ons te verstrekken.Op grond van de aan ons op basis van het bovenstaande verleende opdracht, welke als factureringsgrondslag dient leveren wij u de navolgende dienst, het registreren van de .eu of .co domein extentie gekoppeld aan uw huidige .nl domeinnaam. Indien u akkoord bent met het bovenstaande is uw domeinregistratie geldig van de termijn zoals hierboven beschreven.Let op. Dit is een aanbieding en geen factuur,betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging . Mocht tijdige betaling uitblijven vervalt onze dienstverlening en verblijft de domeinextentie opkoopbaar voor derden.

Lees hier meer over dit fenomeen en eerdere berichtgeving over de activiteiten van NL Domein Host.