Vanaf 2019 zal de STIHL groep het volledige productaanbod van VIKING, de producent van tuinmachines, onder het merk STIHL op de markt brengen. Deze lente al komen echter de eerste STIHL accugrasmaaiers op de markt, zoals de RMA 448 TC. Daardoor wordt het STIHL PRO AccuSysteem uitgebreid met een accugrasmaaier voor middelgrote gazons tot 400 m². ​

De directe aandrijving van het mes met verbeterde aerodynamische kenmerken staat garant voor een hoge energie-efficiëntie. De snijbreedte van 46 cm en de wielaandrijving zorgen er op hun beurt voor dat het werk snel vooruit gaat. De nieuwe STIHL grasmaaier werkt zonder uitlaatgassen en is stil zodat de buren nauwelijks merken dat je het gras maait. Het exclusieve, comfortabele monostuur dat tot de standaard uitrusting behoort, maakt het eenvoudig om de grasopvangbox weg te nemen. Bovendien spaart de achterwielaandrijving de krachten van de gebruiker en helpt ze om de klus snel te klaren. De machine wordt aangedreven door een krachtige lithium-ionaccu van 36 V. Deze accu is compatibel met meer dan 20 andere machines uit het STIHL PRO AccuSysteem.

Belangrijkste kenmerken

 • Compact design en laag geluidsniveau

  De RMA 448 TC heeft een snijbreedte van 46 cm en is uitgerust met een stevige behuizing in kunststof. Het compacte design maakt de machine wendbaar en gemakkelijk te manoeuvreren. Tegelijk werkt ze zo stil dat de buren niet gestoord worden door het grasonderhoud, zelfs niet in dichtbebouwde woonwijken.

 • Efficiënt energiegebruik

  Er werd bewust afgezien van een V-riem om het mes aan te drijven. De directe aandrijving staat garant voor een hoge energie-efficiëntie. Bovendien regelt de zogenaamde ECO-modus automatisch het motorvermogen en daardoor ook de energiehoeveelheid die nodig is om het gras afhankelijk van zijn hoogte en structuur te maaien. De vermogensverliezen worden op die manier tot een minimum beperkt en de accu krijgt een langere looptijd.

 • Krachtig en met een lange looptijd

  Deze accugrasmaaier start je gewoon met een druk op de knop. Zijn prestaties zullen je verbazen. De machine wordt aangedreven door een krachtige lithium-ionaccu van 36 V uit het STIHL PRO AccuSysteem. De gebruiker kan kiezen uit de accu’s van de STIHL AP serie met verschillende energiecapaciteit. Een slim detail is het opbergvak voor een tweede accu om ook grotere oppervlakken zonder onderbreking te maaien. Gewoon even de lege en de volle accu verwisselen en je kunt weer verder werken.

 • Meer comfort bij het tuinonderhoud

  Het monostuur van de RMA 448 TC maakt het wegnemen en terughangen van de grasopvangbox merkelijk gemakkelijker en biedt daardoor op middelgrote gazons een maximum aan comfort. Daarnaast zorgen de achterwielaandrijving (een standaardvoorziening) en de wielen met hun dubbele lagers voor een hoog comfortniveau bij het maaien. De snijhoogte wordt centraal versteld. Er is keuze uit zes snijhoogtes, van 25 tot 75 millimeter. Het ingestelde niveau is op een schaal af te lezen.

Meer informatie over STIHL en over de producten van STIHL kunt u vinden op http://www.stihl.nl/.