Snel, sterk en breed

Husqvarna presenteert een professionele Zero-Turn maaier Z560X voor groenbeheerders en hoveniers. De nieuwe Z560X is ontworpen met robuuste materialen voor een extra lange levensduur, technische verbeteringen voor meer gebruiksgemak en slimme oplossingen voor economisch gazononderhoud. Bijvoorbeeld een breed maaidek, dubbele brandstoftanks en een automatische handrem. De zitmaaier kan om zijn as draaien zonder vooruit of achteruit te rijden zodat de gebruiker zeer nauwkeurig rond bomen of andere obstakels kan manoeuvreren.

Sneller en breder

Met een maaidek van 152 cm kan de Z560X snel grote oppervlakken maaien. Mede door de nieuwe transmissie (HydroGear ZT5400) kan een maximumsnelheid van 20 km/u worden behaald. Met de dubbele benzinetanks (totaal 45 liter) en de hogere werksnelheid neemt de maaicapaciteit sterk toe in vergelijking met eerdere modellen. De robuuste materialen garanderen duurzaamheid en een lange levensduur, ook bij intensief gebruik. Maairesten worden zijwaarts uitgeworpen, verzameld in een opvangbak of gemulcht.

Productiviteit en veiligheid

De nieuwe, geïntegreerde handrem wordt snel en eenvoudig ingeschakeld door het bedieningsmechanisme opzij te duwen. Een verbeterde accu maakt meer startcycli en betere koude starts mogelijk. De kantelbeveiliging kan dankzij een vergrendelingspin eenvoudig worden ingeklapt, zonder gereedschap. De hoogte-instelling van het maaidek is eveneens aangepast: de indicator is nu verticaal (in plaats van horizontaal), voor vereenvoudigd en praktisch gebruik. De gekleurde digitale brandstofmeter geeft de resterende werktijd aan.

Onderhoud

Het onderhoud van de Z560X is vereenvoudigd. Het onderstel biedt gebruikers goede en snelle toegang tot belangrijke componenten doordat de bevestigingsklemmen zonder gereedschap los gemaakt kunnen worden. De zekeringenkast met duidelijke labels zorgt voor een snelle beoordeling van de status van de zekeringen.

Verkoopinformatie

De Husqvarna Z560X Zero-Turn maaier is vanaf € 12.148 (excl. btw) verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie en verkoopadressen op www.husqvarna.nl.