Extra datum: donderdag 7 december!

‘Klimaatadaptieve toekomstbomen en groeiplaatsen’

Vanwege het enorme succes van de Kennisdag “Klimaatadaptieve toekomstbomen en groeiplaatsen” op 11 oktober jl. hebben we de sprekers gevraagd, en bereid gevonden hun presentatie nogmaals te geven op donderdag 7 december as. Iedereen die niet kon deelnemen omdat het maximum aantal deelnemers was bereikt, of was verhinderd, krijgt nu alsnog de kans om hun kennis te verbreden. Sprekers uit verschillende disciplines zullen het klimaat vanuit hun eigen expertise centraal zetten. Verzeker jezelf van een plaats door je hieronder direct aan te melden via onze website.

Direct kosteloos aanmelden

Let op, deze dag wordt georganiseerd voor iedereen die zich professioneel bezig houdt met bomen in het openbaar groen. Helaas kunnen we vanwege de grote belangstelling en het beperkte aantal plaatsen, alleen deze aanmeldingen bevestigen.

Inspiratie vanuit het vakgebied

Sprekers uit verschillende disciplines reiken praktische handvatten aan voor het omzetten van deze kennis naar de realiteit van alledag. Hoe kun je in de praktijk anticiperen op deze ontwikkelingen? Hoe geven we bomen een goede toekomst? Met elkaar gaan we op zoek naar de antwoorden. Tijdens deze dag is er daarom ook voldoende ruimte voor interactie en individuele vragen. Tenslotte is er nog gelegenheid een korte tour door de kwekerij te maken en diverse bomen zelf te bekijken. 

Helga van Leur

Bekendste weervrouw van Nederland

Klimaatveranderingen en de impact daarvan op groen. Wat kunnen we verwachten?
Helga van Leur laat ons zien welke mondiale ontwikkelingen er gaande zijn en wat dat op korte en lange termijn zal betekenen voor het  groen in onze omgeving.

Wolfgang Holz

Landschapsarchitect o.a. Gemeente Helmond

Op weg naar een meer duurzaam bomenbestand.
De lezing is een pleidooi om de kans die bomen bieden voor allerlei ‘diensten’ – als een investering in de toekomst – beter te benutten.

Brenda Swinkels

Assortimentsdeskundige en hoofd verkoop Van den Berk Boomkwekerijen.

Waar moet een toekomstboom aan voldoen?
Welke bomen zijn beter bestand tegen de invloeden van klimaatverandering? Ontdek het assortiment toekomstbestendige bomen.

Hans van der Staak 

Agronomist bij Den Ouden Groep en docent Bodemkunde & Bemesting Helicon

Welke mogelijkheden zijn er voor groeiplaatsverbetering?

En waarmee creëert u de grootste waterbuffer?

Aan de hand van deze lezing wordt gekeken hoe groeiplaatsen in stedelijk gebied momenteel worden ingericht en hoe we rekening kunnen houden met klimaatsverandering.

Lodewijk Hoekstra

Ambassadeur van duurzame tuinen en buitenruimtes 
Founder van NL Greenlabel

Wat is duurzame gebiedsontwikkeling?
Een inspirerende lezing over het gebruik van duurzame producten en materialen en hoe deze bijdragen aan het creëren van een gezonde leefomgeving.

Programma donderdag 7 december 2017

Locatie

Van den Berk Boomkwekerijen, Donderdonk 4, 5492VJ Sint-Oedenrode  
Navigatie: Bestseweg 4, 5492VH Sint-Oedenrode

Direct kosteloos aanmelden

Let op, deze dag wordt georganiseerd voor iedereen die zich professioneel bezig houdt met bomen in het openbaar groen. Helaas kunnen we vanwege de grote belangstelling en het beperkte aantal plaatsen, alleen deze aanmeldingen bevestigen.