De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) peilt momenteel hoe de groenbedrijven hun werkwijze hebben aangepast sinds het verbod op chemische onkruidbestrijdingsmiddelen op verhardingen.

De autoriteit voert deze inventarisatie uit in opdracht van het ministerie van Infrastructuur & Milieu. Het verbod op het gebruik van chemische middelen voor de onkruidbestrijding op verharding geldt sinds 31 maart 2016.  NVWA wil te weten komen waarom bedrijven voor bepaalde systemen kiezen. Branchevereniging VHG voor hoveniers en groenvoorzieningsbedrijven heeft haar leden opgeroepen deel te nemen aan de online enquête.

Inzicht krijgen

Doel van de enquête voor I&M en de NVWA is goed inzicht verkrijgen in de wijze waarop de groenprofessionals onkruid bestrijden sinds het verbod op chemische bestrijdingsmiddelen. Ook kunnen de ondernemers kenbaar maken welke knelpunten zij ervaren bij efficiënt en effectief onkruidbeheer.

De enquête is tot 11 november in te vullen op de website van de NVWA. De resultaten zullen naar verwachting begin 2017 bekend worden gemaakt. In de loop van 2017 zal de NVWA in opdracht van de overheid gerichte controles uitvoeren op de naleving van het verbod.

Bron: Nieuwe Oogst

nieuw